Başınızda Ağırlık ve Basınç Hissi, Gerilim Tipi Başağrısı

Başınızda Ağırlık ve Basınç Hissi, Gerilim Tipi Başağrısı | Başınız ağrımıyor fakat, bir şekilde dert olabilecek baş ağırlığı yaşamaktan mustarip birçok insan vardır.
- Canım acımıyor ama kafam tazelenmiş hissetmiyor
- Bu günlerde belirsiz başımda ağırlık hissi devam ediyor.
- Sadece başımda ağırlık değil, aynı zamanda baş dönmesi ve kulaklarımda çınlama var.
Başınızda Ağırlık ve Basınç Hissi, Gerilim Tipi Başağrısı
Acilen doktora görünmeniz gereken durumlar
Duruma ve acil tıbbi muayeneye bağlı olarak ambulans gerekir.
Sağlık kontrolüne gidemeseniz bile ertesi sabah doktora gidin.
- Güçlü bir çürük gibi açık bir tetikleyici var ve güçlü bir acı var.
- Hiç yaşamadığım şiddetli bir ağrım var
- Kol ve bacaklarda felç ve konuşmada zorluk gibi belirtiler
- Bilinç yok olmak üzere
- Kırmızı göz, mide bulantısı ve zayıf görme gibi belirtiler
Doktora gitmeniz gereken belirtiler
Ertesi gün veya yakında bir doktora görünmeyi düşüneceğiniz durumlar.
- Ağrı devam ediyor
- Alnım ve yanaklarım ağrıyor ve burnum tıkalı ve burun akıntım var.
- Yüzün derisinde ve kafa derisinde kızarıklık var ve şiddetli ağrı var.
Bu durumlar oluşuyorsa doktora gitmeyi düşünebilirsiniz
Endişeleniyorsanız veya az da olsa başınızda ağırlık hissi varsa, bir doktora görünmeyi düşünün.
- Başlangıçta, tanıdık ağrılar olan adet döngüsü ile ilişkili migren baş ağrıları varsa.
- Kısa sürede iyileştiğinizde ve daha sonra tekrarlamazsa
Başınızda Ağırlık ve Basınç Hissine Neden Olan Hastalıklar
Baş ağırlığı ayrıca aşağıdaki hastalıklardan da kaynaklanabilir:
Aniden başınızı ağırlaştırabilecek hastalık
Aniden “ağırlık” hissederseniz, ana nedenler aşağıdaki gibidir.
Migren
Başın bir tarafı gibi sınırlı bir alanda meydana gelen zonklayıcı bir baş ağrısı ile karakterize bir baş ağrısı.
Başınızda Ağırlık ve Basınç Hissi | Atmosfer basıncının değişmesi ve stresten salınması nedeniyle beyindeki kan damarlarının ani genişlemesinden kaynaklanır ve kadınlarda erkeklere göre dört kat daha fazla görüldüğü söylenmektedir.
Beyin enfarktüsü beyin kanaması
Ayrıca felç veya beyin kanamanız olduğunda başınızda ağırlık hissedebilirsiniz .
Başınızda Ağırlık ve Basınç Hissi | Birçoğunda şiddetli baş ağrısı, uyuşukluk, ve konuşma bozukluğu gibi belirtiler vardır ve bu belirtilerden herhangi birini yaşarsanız derhal tıbbi yardım isteyin.
Sıcak çarpması
Sıcak bir yaz gününde dışarıda çalışıyorsanız veya yaşlı bir insansanız ve klimayı açmadan içeride vakit geçiriyorsanız sıcak çarpması riski vardır. Sıcak çarpmasının semptomları kötü ruh halinden bilinç bozukluğuna kadar değişir, ancak sıklıkla başın ağırlığı ve yorgunluk nedeniyle geliştiğine dikkat edilmelidir.
Karbonmonoksit zehirlenmesi
Fanlı ısıtıcıların, gazlı ısıtıcıların, gazyağı ısıtıcılarının vb. kış aylarında tam yanmaması nedeniyle karbon monoksit zehirlenmesi meydana gelebilir. Ağır vakalarda bilinçsiz ve yaşamı tehdit edici olabilir, ancak baş ağırlığı gibi hafif belirtiler ilk belirtiler olabilir. Herhangi bir fikriniz yoksa hastaneye gitmeniz önemlidir.
Başta uzun süreli ağırlık oluşturabilecek hastalıklar
Başınızı uzun süre ağır hissediyorsanız, aşağıdaki hastalıklara sahip olabilirsiniz:
Yüksek tansiyon
Başınızda Ağırlık ve Basınç Hissi | Tansiyon yüksek olmaya devam ederse veya herhangi bir nedenle tansiyon daha hızlı yükselirse kafa ağırlığı, baş ağrısı , görme bozukluğu, kulak çınlaması, baş dönmesi , mide bulantısı vb. neden olabilir.
Halihazırda tedavi görüyor olsanız bile, bu belirtilerden herhangi birine sahipseniz doktorunuzla konuşun.
Uyku apnesi sendromu
Başınızda Ağırlık ve Basınç Hissi | Uyku sırasında solunumun durduğu veya azaldığı bir hastalıktır. Geceleri uyku hafif olduğundan ve sağlıklı uyumak mümkün olmadığından, genellikle gün içinde veya uyanırken başın ağırlaşmasına ve uyuşukluğuna neden olur.
Horlama da karakteristiktir ancak uyku sırasında olduğu için kişinin nadiren farkına vardığı söylenir. Yakın çevrenizde endişeli semptomlarınız varsa, bir kulak burun boğaz uzmanına danışmanız iyi bir fikirdir.
Otonom dengesizlik
Strese bağlı olarak otonom sinirlerin bozulduğu, çeşitli fiziksel ve ruhsal semptomların ortaya çıktığı bir hastalıktır. Semptomlar kişiden kişiye değişir, ancak başın ağırlığı, donukluk, çarpıntı, baş dönmesi ve sıcak basmaların nispeten yaygın olduğu söylenir.
Beyin tümörü
Kafatasında oluşan bir tümör. Başın ağırlığına ek olarak, baş ağrısı , mide bulantısı ve zayıf görme eşlik edebilir.
Moyamoya hastalığı / beyin anevrizması
Beyne kan gönderen iç karotid arteri tıkayan Moyamoya hastalığı ve beyin atardamarlarında şişliklere neden olan serebral anevrizma da başın ağır hissetmesine neden olabilir.
Moyamoya hastalığı uyuşukluk, felç, konuşma bozuklukları ve kasılmalara neden olabilir. Bir serebral anevrizmanın yırtılana kadar neredeyse hiçbir semptomu yoktur, ancak patladığında subaraknoid kanamaya neden olur , bu nedenle bir beyin yuvasında erken teşhis önemlidir.
Danışma için yönergeler ve noktalar
Aşağıdaki hususlar danışma için bir kılavuz olarak belirtilebilir.
- Başımın ağırlığı kötüleşmeye devam ediyor
- Baş ağrısı gibi başka semptomlarınız olduğunda
- Bu gibi durumlarda, mümkün olan en kısa sürede bir doktora görünmeyi düşünün.
Baş ağırlığına neden olan çeşitli hastalıklar vardır ve her birinin farklı bir uzmanlık konusu vardır, bu nedenle ilk önce yakındaki bir dahiliyeye danışmak en iyisidir.
Kendinizi ağır hissettiğinizde, belirtilerinizin şiddetini ve başka belirtileriniz varsa ne tür belirtileriniz olduğunu doktorunuza söylemeniz önemlidir.
Günlük yaşamdaki nedenler ve çözümler
Günlük hayatınızdaki sebeplerden dolayı başınızda ağırlık hissedebilirsiniz.
Uyku eksikliği ve yorgunluk
Uykusuzluk veya yorgunluk nedeniyle beyne stres uygulandığında başınız ağırlaşabilir. Fazla uyumak ayrıca kafadaki kan damarlarını genişleterek kan damarlarının etrafındaki sinirleri uyararak migren baş ağrılarına neden olabilir.
- Nedeni uykusuzluk veya yorgunluk olduğunda
Uyku eksikliğini ve yorgunluğu gidermek için hafta sonları iki kez uyumaktan kaçının. Açlık ve aşırı uyku, migren baş ağrılarına bağlı olarak başın ağırlığını artırmak için birleşebilir . - Mümkün olduğunca erkenniyatma saatlerib koruyun ve düzenli bir yaşam ritmi oluşturun.
Akşamdan kalma
Aşırı içme, ertesi güne kadar şiddetli baş ağrıları, baş dönmesi ve mide bulantısı yaşamanıza neden olabilir. Alkol metabolizması sırasında üretilen asetaldehit adı verilen zararlı bir maddeden kaynaklanır.
Akşamdan kalma olduğunda
B12 vitamini açısından zengin tatlı su midyeleri ve maitake mantarları gibi alkolün metabolik işlevine yardımcı olan amino asitlerin alınması tavsiye edilir.
Kafeinin akşamdan kalmışlığı giderme etkisinin de beklenebileceği söylenir, bu nedenle kahve veya çay içmek iyi bir fikirdir. Alkolün ayrışması nedeniyle vücuttaki suyunuz bitme eğiliminde olduğundan bol su için.
Zihinsel stres
Zihinsel strese maruz kaldığında, kafadaki kan damarları kasılma eğilimindedir. Bu nedenle başınızın ağırlaştığını hissedebilirsiniz.
Stres güçlü olduğunda
Stresin nedenini ortadan kaldırmaya çalışmak önemlidir, ancak işyerindeki ilişkiler gibi kendi başınıza çözmesi zor olan nedenler varsa, zorla çözmeye çalışırsanız stresin artma riski de vardır.
Böyle bir durumda sevmediğiniz şeyleri unutmak, hobileriniz ve spor yaparak stresinizi atmak iyi bir fikirdir. Kurslar gibi kendinizi kaptırabileceğiniz bir hobi bulmak da etkili bir yoldur.
Sert omuzlar ve boyun
Sert omuzlar ve boyun, başınızı ağır hissettirebilir. Bu, özellikle gün boyu masa başında çalışanlar arasında yaygın olan bir olgudur.
Sert omuzları ve boynu iyileştirmek için
Omuzlarınızı ve boynunuzu üşütmeyin. Sadece kışın soğuğu değil, yazın klimanın aşırı soğutmasıda da onu etkileyebilir. Bir yöntem, mümkün olduğunca soğuk havadan kaçınmak ve omuzlarınızı ve boynunuzu daha sıcak veya buğulanmış bir havluyla yavaşça ısıtmaktır.
Ayrıca bilgisayar ekranına uzaklığı 40 cm ve üzeri ve görüş hattı altta olacak şekilde pozisyonu ayarlayarak omuz ve boyun üzerindeki yükü azaltmada etkili olduğu söylenmektedir.