Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Güzellik

Bir dilim kurabiye kaç kalori? Yemekten önce yapabileceğiniz şeyler ve yemekten sonra yapmanız gerekenler Oggi.jp

Kurabiyede kaç kalori, karbonhidrat ve yağ var?

6 (18cm) çilekli kurabiyenin bir dilimi (1 porsiyon) 8 eşit parçaya bölündüğünde ve 120gr olduğunda kalori, karbonhidrat ve yağ miktarları aşağıdaki gibidir.

1 kurabiye
kalori 377 kcal
Şeker içeriği 41.8g
Lipid miktarı 14.7g

Tek bir dilim bile kalori, şeker ve yağ açısından oldukça yüksektir. Büyük parçalara kesilmiş bir kurabiye kolaylıkla 400kcal veya 500kcal’i aşacaktır.

Kurabiye ve diğer tatlıların kalorilerini karşılaştırın!

salon kurabiyesi
(C)Adobe Stok

Kurabiye ve diğer tatlıların kalorilerini karşılaştıralım (tüm karşılaştırmalar 100g başına).

kalori
Çilekli kısa kek 314kcal
Gözleme 253kcal
kremalı puf 211 kcal
turta 247 kcal
Fırında peynirli kek 299kcal
Nadir peynirli kek 349 kcal
sade çörek 341kcal
Elmalı turta 294kcal

Hepsi tatlıdır, dolayısıyla hiçbir şekilde düşük kalorili değildirler. Bunların arasında özellikle kurabiyenin kalorisi yüksektir.

Kilo alma olasılığınızı azaltacak bir beslenme yolu var mı? Kurabiye yemeden önce ne yapılmalı

Düşük karbonhidratlı kurabiyeyi seçin

Son zamanlarda şeker kısıtlamalı diyet uygulayan kişilerin bile yemesi kolay, düşük karbonhidratlı kurabiyeler satışa sunuluyor. Hamurda buğday unu yerine okara tozu kullanılıyor, şeker kullanılmıyor. Daha az taze krema içeren bir tabak kullanırsanız yağı da azaltabilirsiniz.

Lezzetlerde ufak farklılıklar olabilir ancak her ürün lezzetli olması için özenle hazırlanmıştır. Bir mağazada görürseniz mutlaka deneyin.

Meyvelerle dolu bir kurabiye seçin

Meyveler de karbonhidrat içerir, dolayısıyla dikkatsiz olmak büyük bir düşmandır ancak bol meyveli bir kurabiye yaparsanız, karbonhidrat ve yağ bombası olan pandispanya ve taze krema miktarını göreceli olarak azaltma ihtimaliniz yüksektir. Meyvelerin içerdiği vitamin, mineral ve diyet lifini alabileceğiniz için tavsiye edilir.

Ancak şurupla ıslatılmış meyvelerle doldurulmuş kurabiyelere karşı dikkatli olun.

En aktif olduğunuz gün boyunca yemek yiyin

Kurabiye yemek istiyorsanız tavsiye edilen saat 14:00 ile 16:00 arasıdır. Gün içinde daha aktif olursunuz ve metabolizmanız daha hızlı olur, dolayısıyla bu saatlerde kilo almanın en zor olduğu söylenir.

Öte yandan geceleri banyo yapıp dinlenme zamanına geçtiğinizde daha az aktif olursunuz ve enerji tüketiminiz azalır. Burada kurabiye yerseniz aldığınız kaloriler yakılmayacak ve yağ olarak depolanacaktır.

Hepsi bu değil. Geç yemek yemek, yatağa girdiğinizde vücudunuzun tam olarak sindirilememesiyle uykuya dalmayı zorlaştırabilir veya uykunuzun kalitesini düşürebilir. Uyku eksikliği, iştahı artıran hormonları artırır ve bu da kilo almanıza neden olabilir; bu nedenle, uykunuzu bölme riskinin yüksek olduğu gecelerde yemek yemekten kaçınmak en iyisidir.

Diyet yaparken kurabiye yedim… Bundan sonra ne yapabilirim?

iki kişi koşuyor
(C)Adobe Stok

Sonraki öğünlerde kalorileri kontrol edin

İnsanların kilo almasının tek nedeni kalori değildir, ancak normalde alınan kalori harcanan kaloriyi aştığında kalan enerji yağ olarak depolanır. Yani kurabiye yeseniz bile kalorilerinizi başka yerden yönettiğiniz sürece kilo alma konusunda endişelenmenize gerek yok.

Elbette ne yediğiniz önemli. Günlük kalori alımınızı aşmasanız bile sürekli tatlı yemek kan şekeri seviyenizi yükseltecek ve düşürmek için daha fazla insülin salgılayacaktır. İnsülinin vücutta yağ depolama işlevi vardır ve bunun kilo almayı kolaylaştırdığı düşünülmektedir.

Tatlıların yağ ve şeker yakmak için gerekli olan vitamin, mineral gibi besinleri sağlaması beklenemez. Örneğin B1 vitamini karbonhidratların yakılması için gerekli bir besindir. Yağ metabolizması B2, B6 vitaminleri ve niasin gerektirir.

Kurabiye yedikten sonra badem ve avokado gibi B vitamini açısından zengin gıdalara, diyet lifi açısından zengin sebze ve mantarlara, bu gıdaları içeren çorbalara, az yağlı, yüksek proteinli balık ve tavuk ve soya fasulyesi ürünlerine odaklanın.

egzersiz yapın ve kalori yakın

Fazla karbonhidrat ve yağların yaklaşık 24 ila 48 saat boyunca enerji kaynağı olarak karaciğerde kaldığı söylenmektedir. Bu süre içerisinde tüketilmeyenler vücut yağına dönüşür.

Başka bir deyişle, diyetinizdeki kalorileri ayarlarsanız veya 48 saat içinde egzersiz yaparak yakarsanız, bunların vücutta yağ olarak depolanmasını büyük olasılıkla önlemiş olursunuz. Kurabiyeyi yediğiniz gün de dahil olmak üzere, iki gün içinde egzersiz yaparak yediğiniz ekstra kalorileri yakmayı hedefleyin.

Bir porsiyon kurabiye 377kcal idi. Bunu sadece egzersiz yaparak tüketmeye çalışırsanız 50 kg’lık bir kişinin 1 saat 40 dakika yürümesi gerekir. Mümkünse bunu diyetinizdeki kalori kontrolüyle birlikte yapın.

Yanlışlıkla yemeyi önleyen bir ortam yaratın

Diyet yaparken çaresiz kalıp kurabiye yediğinize pişman olmak yerine, şu anda yediğiniz şeyin vücudunuzun ihtiyacı olduğunu düşünün ve bir dahaki sefere fazla yemeyeceğiniz bir ortam yaratın.

Örneğin, aşırı yemeye yol açabilecek stresiniz mi var? Evde şeker bağımlılığına yol açan hamur işleri ve tatlı stokunuz var mı? Sık sık bir öğünü atlayıp bir sonraki öğünde hepsini mi yersiniz? Neden tatlı yemeyi bırakamadığınızı ve aşırı yemenizin temel nedenini düşünün.

Sebebini öğrendikten sonra karşı önlemleri düşünebiliriz. Yemek yemek dışında stresten kurtulmanın yollarını bulun, ekmek veya tatlı yerine bol sebzeli sandviçleri tercih edin, açlık ile tokluk arasındaki geniş salınımlardan kaçınmaya çalışın.

Ayrıca ağzınıza geçici atıştırmalıklar koymaktan kaçınmak için fındık ve kuru patates gibi sağlıklı atıştırmalıkların elinizin altında olması da iyidir. Stresi hafifletmeye yardımcı olabileceğinden yüksek kakaolu çikolata da tavsiye edilir.

Kurabiyeyi yemeden önce ve sonra kaderiniz belirlenecek!

bir parça kurabiye
(C)Adobe Stok

Kurabiyenin kalorisi, şekeri ve yağı yüksektir, bu nedenle kilo almak istemiyorsanız yememek en iyisidir. Ancak direnemezseniz veya kazara yerseniz sorun değil. Seçtiğiniz kekte, onu günün hangi saatinde yediğinizde ve yedikten sonra ne yaptığınızda küçük değişiklikler yapmayı deneyin. Diyet yaparken mümkün olduğunca yemek yemekten kaçınmanız gerekirken, yemiş olmanız diyetinize devam edemeyeceğiniz anlamına gelmez. Tek yapmanız gereken öncesi ve sonrası hareketlerinizi ayarlamak ve iştahınıza yenik düşeceğinizi hissettiğiniz anların üstesinden gelmek.

▼Ben de okumak istiyorum

Rino

Fitness sektöründe 10 yıl boyunca beslenme uzmanı, egzersiz eğitmeni ve dalış eğitmeni olarak çalıştı. Hobilerim kas antrenmanı yapmak ve yurtdışına seyahat etmek (50’den fazla ülkeye seyahat etmek). Şu anda dünyanın her yerinde web yazarı olarak göçebe bir hayat yaşıyor. “Sevgili Efendim, Sorunlu Bir Dünyada Olan Kadınlara” kitabının yazarıdır.

Source link

İlgili Makaleler