[Kabızlığı gidermek için önerilir]! Midenizi tazeleyecek egzersiz ve masajlara ilişkin özel özellik Oggi.jp
Bağırsak hareketi olmayan kaç gün kabızlık olarak kabul edilir?
Bu makaledeki başlıklar
- Bağırsak hareketi olmayan kaç gün kabızlık olarak kabul edilir?
- [Uyurken]Karnınızı esnetin! Kabızlığı gideren yoga “Sfenks pozu”
- [Otururken]Mideyi bükmek için esneme
- [Ayakta dururken]Uyandıktan sonra vücudunuzda iyi hissettiriyor! Açıları değiştirerek mideyi uyaran esneme
- ADIM 1: Bacaklarınızı kalça genişliğinde açın ve kollarınızı yukarı doğru uzatın.
- ADIM 2:[Nefes verirken]Vücudunuzun üst kısmını sola doğru eğin.
- ADIM 3:[Nefes alırken]Sağ kolunuzu arkanıza çekin ve karnınızı çapraz olarak öne doğru itin.
- ADIM 4:[Nefes verirken]Her iki kolunuzu önünüzde çapraz olarak sola doğru indirin.
- [İtme gücünü artırın]Çok zor olmayan mide kası eğitimi
- [Yatakta yapabilirsiniz]Masaj nasıl yapılır
“kabızlıkNormalde vücuttan atılması gereken dışkının yeterli miktarda ve rahat bir şekilde atılamaması durumudur.
Bu yüzden,Birkaç gün boyunca bağırsak hareketiniz yoksa kabızlıkbu mu.
Genel olarak, 3 günden fazla dışkılama olmadığında genellikle kabızlıktan şüphelenilir ve “Kabızlık ve Yeme Alışkanlıkları (e-Sağlık Ağı/Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı)” bölümünde yer alan “Kronik Kabızlık Tedavi Kılavuzları 2017″ ”Haftada 3 defadan az spontan bağırsak hareketiKabızlık tanı kriterleri arasında yer almaktadır.
* “Kabızlık ve beslenme alışkanlıkları” e-Sağlık Ağı Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı
Ancak dışkılama hızında bireysel farklılıklar vardır, çünkü bazı insanlar her gün kaka yapsalar bile kendilerini yenilenmiş hissetmezler, bazıları ise üç gün boyunca kaka yapmasalar bile kendilerini hasta hissetmezler. , bunun kendileri için geçerli olmadığı bazı insanlar olabilir.
Orta derecede egzersiz “bağırsak hareketini” teşvik eder
Uzun süre dışkılama yapmıyorsanız ya da dışkılama yaptığınız halde kendinizi yenilenmiş hissetmiyorsanız şişkinlik ve ağrı, mide ağrısı, bağırsak hareketlerinin tamamlanmamış hissi gibi başka belirtilerle de karşılaşabilirsiniz. iştah kaybı, sık sık osuruk, mide bulantısı vb. Aynı zamanda çok yorucudur ve çeşitli semptomları vardır.
Sadece bu da değil, dışkı bağırsaklarda uzun süre kalırsa ve çürürse bağırsak ortamı bozulur, cilt pürüzlü hale gelir, sivilceler ve şişliklerin ortaya çıkma olasılığı artar. Dışkıların bağırsakta uzun süre kalmasını önlemek için yaşam tarzınızı düzenli bir dışkılama ritmi oluşturacak şekilde ayarlamanız, beslenmenizi iyileştirmeniz, su içmeniz ve kan akışını teşvik edecek ve bağırsak hareketini iyileştirecek egzersiz yapmanız da gerekir. bunu sık sık yapmanız önerilir.
Buradan itibaren mideyi esnetip bükerek bağırsakları uyaran yoga pozları ve esneme hareketlerini tanıtacağız, ikinci yarıda ise kas eğitimi ve masajın nasıl yapılacağını da anlatacağız.
[Uyurken]Karnınızı esnetin! Kabızlığı gideren yoga “Sfenks pozu”
ADIM 1: Yüzüstü uzanın ve dirseklerinizi omuzlarınızın altına yerleştirin.
▲Karnınızın üstüne yatın ve bacaklarınızı kalça genişliğinde açın. Dirseklerinizi omuzlarınızın altına yerleştirin ve üst vücudunuzu hafifçe kaldırın.
ADIM 2:[Nefes alırken]Başınızı ve göğsünüzü kaldırın ve gözlerinizi ileri doğru çevirin.
▲Avuçlarınızı ve dirseklerinizi yere doğru itin ve üst vücudunuzu kaldırın. Gözlerinizi ileriye doğru tutun ve göğsünüzün genişlediğini ve karnınızın hoş bir şekilde gerildiğini hissedin.
Sol ve sağ kürek kemiklerinizi merkeze doğru hareket ettirebilir, göğsünüzü açabilir, omuzlarınızı ve kulaklarınızı uzaklaştırabilir ve kuyruk kemiğinizi yere doğru itebilirseniz daha da iyi! Zamanınız varsa bir sonraki “mühür pozuna” geçin.
ADIM 3: Dirseklerinizi hafifçe omuzlarınızın önüne yerleştirin.
▲Dirsekleriniz omuzlarınızın biraz önüne geldiğinde, parmak uçlarınızı bir cam sileceği gibi dışarı doğru bakacak şekilde hareket ettirin.
ADIM 4:[Nefes alırken]Üst vücudunuzu kaldırın.
▲Avuç içlerinizi yere doğru itin, dirseklerinizi gerin ve üst vücudunuzu kaldırın. Karnınızın daha da gerildiğini hissederken, nefes alırken midenizi genişletip nefes verirken de havasını indirerek tekrar tekrar dikkatli nefes alarak bağırsaklarınızı uyarın.
Eğer belinizin alt kısmında herhangi bir ağrı yoksa üst vücudunuzu bir yandan diğer yana döndürmeyi deneyebilirsiniz.
▲Elinizin topuğuyla yere sıkıca bastırın ve omuzlarınızın çökmemesi için duruşunuzu koruyun.
[Otururken]Mideyi bükmek için esneme
ADIM 1: Bağdaş kurarak oturun.
▲ Pelvisiniz dik bir şekilde oturun ve ağırlığınızı sol ve sağ oturma kemiklerinize (kalçalarınızın altındaki sivri kemikler) eşit şekilde verin. Alt karnınızı ve bacaklarınızı gevşeterek rahatlayın.
ADIM 2:[Nefes alırken]Sağ kolunuzu başınızın üzerine uzatın ~[Nefes verirken]Üst vücudunuzu sola doğru çevirin.
▲Sağ kolunuzu doğrudan omzunuzun üzerine uzatın. Nefes verirken vücudunuzun üst kısmını sola çevirin ve sol elinizi kalçanızın arkasına koyun. Düzgün nefes almayı sağlayacak kadar çevirin.
Önemli olan sadece göğüs geriye gitmeyecek şekilde karından bükmektir.
ADIM 3:[Nefes verirken]Sağ elinizle sol dizinizi kavrayın ve bükümü derinleştirin.
▲Nefes verirken sağ kolunuzu çapraz olarak indirin. Sağ elinizle sol dizinizi kavrayın ve bükümünüzü derinleştirin. Karnınızı hareket ettirirken bir kez daha yavaş nefes almayı tekrarlayın.
Aynısını diğer tarafta da yapın.
[Ayakta dururken]Uyandıktan sonra vücudunuzda iyi hissettiriyor! Açıları değiştirerek mideyi uyaran esneme
ADIM 1: Bacaklarınızı kalça genişliğinde açın ve kollarınızı yukarı doğru uzatın.
▲Ayak tabanlarınızı üç noktadan (başparmak ve işaret parmağınızın altında, yüzük parmağınızın ve küçük parmağınızın altında ve topuğunuzda) yere doğru itin ve ağırlık merkeziniz topuklarınıza daha yakın olacak şekilde durun. Kollarınızı başınızın üzerine uzatın ve avuç içlerinizi öne bakacak şekilde yerleştirin.
ADIM 2:[Nefes verirken]Vücudunuzun üst kısmını sola doğru eğin.
▲Önce vücudunuzun üst kısmını sola/yana doğru eğin. Ellerinizi uzaklaştırmaya çalışın ve karnınızın ve vücudunuzun yanlarının hoş bir şekilde gerildiğini hissedin.
ADIM 3:[Nefes alırken]Sağ kolunuzu arkanıza çekin ve karnınızı çapraz olarak öne doğru itin.
▲ADIM 2 pozisyonundan sağ kolunuzu sırtınızın arkasına çekin ve karnınızı çapraz olarak öne doğru itin. Gözlerinizi çapraz olarak yukarıya doğru sağa çevirin ve tekrar tekrar nefes alın.
ADIM 4:[Nefes verirken]Her iki kolunuzu önünüzde çapraz olarak sola doğru indirin.
▲ADIM 3 pozisyonundan, her iki kolu önünüzde çapraz olarak sola doğru indirin. Kollarınızın omuz hizasında olmasını hedefleyin. Nefesinizi mideniz yuvarlak olacak şekilde tekrarlayın.
Diğer tarafta 2’den 4’e kadar olan adımları tekrarlayın.
[İtme gücünü artırın]Çok zor olmayan mide kası eğitimi
Sonra biraz karın kası antrenmanı yapalım.
Karın kaslarınızın gücünü artırmak aynı zamanda dışkıyı dışarı itme yeteneğinizi de artıracaktır, bu nedenle kendinizi zorlamadan yapabileceğiniz egzersizlerle başlamak iyi bir fikirdir.
ADIM 1: Sırt üstü yatın ve dizlerinizi kaldırın.
▲ Bacaklarınızı bir arada ve kollarınızı vücudunuzun yanında tutun. Kasık kemiğinizi yavaşça yukarı doğru itin ve pelvisinizi geriye doğru eğin, alt sırtınızı yere yaklaştırın. Sırtınızın alt kısmı hala kavisliyse altına rulo halinde bir havlu veya battaniye yerleştirebilirsiniz.
ADIM 2:[Nefes verirken]Bacaklarınızı yerden kaldırın.
▲Bacaklarınızı yavaşça kaldırın ve kaval kemikleriniz yere paralel olduğunda durun! Alt karnınızı meşgul tutarak 5 saniye bekleyin ve bacaklarınızı yere indirin.
Eğer paran yetiyorsa
ADIM 2 pozisyonundan dizlerinizi gerin ve bacaklarınızı kaldırıp indirmeyi deneyin.
▲Belinize baskı uygulamak kolaydır, dolayısıyla ellerinizi alt karnınıza koyarak da bunu yapabilirsiniz.
[Yatakta yapabilirsiniz]Masaj nasıl yapılır
Masaj aynı zamanda bağırsakları da uyarabilir.
İşte yatağınızda dinlenirken, örneğin uyandıktan hemen sonra veya yatmadan önce yapabileceğiniz bir mide masajı.
*Bunu yapmadan önce avuçlarınızı birbirine sürterek ısınmasını sağlayın.
ADIM 1: Sırt üstü yatın ve avucunuzla karnınızı ovun.
▲Göbek deliğinize odaklanarak avucunuzla tüm karnınızı ovalayın. Tüm vücudunuzu gevşettikten sonra avuçlarınızı kullanarak dairesel hareketlerle hafifçe gevşetin.
ADIM 2: Göbek deliğinin çevresine basmak için baş parmağınızı kullanın.
▲Göbek deliğinin çevresine küçük bir daire çizerken parmak uçlarınızla bastırın. Mide hassas bir bölge olduğundan güçlü kuvvet uygulanması önerilmez. Yavaşça ve nazikçe basın.
Midenizin tazelenmemesinden endişeleniyorsanız lütfen bu makaleye bakın.
︎Ben de okumak istiyorum!
Yoga eğitmeni Saori Takagi
Güzelliğe ve sağlığa ulaşmak için hem iç hem de dış bakıma yönelik hem yiyecek hem de egzersiz yaklaşımlarında uzmanlaşmıştır. Gıda konusunda fermente gıda sommelieri, süper gıda uzmanı ve tahıl ustası gibi niteliklere sahiptir. Egzersizde ayrıca pelvik yoga, doğum öncesi ve doğum sonrası yoga, miyofasyal salınım yogası, Core Power Yoga CPY® ve tazeleyici kuru kafa spası sunmaktadır. , kişisel Lenf bakımı listesi olarak sahip olduğu nitelikler kapsamında, yazma etkinlikleri ve çeşitli etkinlik derslerinden sorumludur.