Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Kadın & Aile

Bebeğiniz yaz aylarında doğar, onu nasıl giydirmeniz gerektiğini biliyor musunuz?

Ebeveynlerin en çok heyecanlandığı şeylerden biri de doğacak bebeklerinin kıyafetlerini hazırlamaktır. Yeni doğan bebekler çok hızlı büyüdüğü için çoğu zaman hediyeler ve satın aldıkları şeyler arasında pek çok kullanılmamış kıyafet bulunur. Ayrıca yaz aylarında doğmuşlarsa sıcaktan dolayı çok daha az kıyafet giyebilirler.

Nereida Hernández ve Ruth Nieto Enmatronate’den ebeler. Kadınların hamilelik öncesinde, sırasında ve sonrasında tavsiye ve eğitim aldığı Madrid’de. Sıcaklarda yenidoğanı nasıl giydireceğimizi anlatmak için onlarla sohbet ettik.

Vücut ısısının olgunlaşmamış düzenlenmesi

Yeni doğmuş bir bebek pek çok açıdan olgunlaşmamış olarak doğar ve ısının düzenlenmesi de bunlardan biridir. Üstelik iletişim kuramadığı için, bilmeye değer dolaylı işaretler dışında bize havanın sıcak mı yoksa soğuk mu olduğunu henüz söyleyemez. Üzerine giydirdiğimiz kıyafetlerle kendini rahat hissedip hissetmediğini nasıl bilebiliriz? “Öncelikle, Davranışlarına dikkat etmek bize bilgi verir.” uzmanlar öne çıkıyor.

Ateşli bir bebek huzursuz olabilir, terleyebilir ve cildi kırmızı olabilir.. Tam tersine, eğer üşürseniz uyuşuk olabilirsiniz, yanaklarınız soluk olabilir veya cildiniz benekli olabilir.

Nereida Hernández ve Ruth Nieto, ebeler

Öte yandan bu yönü kontrol etmenin bir başka yolu da enseden geçmektir. Bebekler çok küçükken terlemezler, daha sonra terlerler, ancak ensenin arkası dokunulamayacak kadar sıcaksa küçük olanın çok sıcak olması muhtemeldir. Yenidoğanın el ve ayaklarının sıcaklığının dikkate alınmasına gerek yoktur çünkü bunlar vücudun geri kalanından daha soğuk olacaktır. Yaz aylarında “Bu normaldir ve eldiven veya çorap kullanmaya gerek yoktur” diye ısrar ediyorlar.

Yeni doğmuş bebeği kucağında olan anne © Adobe Stok

Bebeği giydirmek için ideal giysiler

“Bebeklerin üşümesinden korktuğumuz için üzerini çok fazla örtme eğilimindeyiz” Ebeler yorum yapıyor ama çok ileri gidersek yetersiz ısıya dayanma ihtimalleri artıyor. Üzerlerine ne konulacağı nasıl iyi seçilir? “Bu, sıcaklığa ve bulunduğumuz yere bağlı olacaktır. Eğer biz sıcak bir termal duyuya sahipsek, yenidoğan da öyle olacaktır ve bu nedenle, Sıcak iklimlerde body veya tişört, şort gibi hafif kıyafetleri tercih edeceğiz” dedi. öneriyorlar. Ayrıca, “Eğer yürüyüşe çıkacaksak, UV korumalı şapka veya kasket takmamız tavsiye edilir, en iyi koruma gölgedir. İdeal olan, kendinizi doğrudan güneşe maruz bırakmamak ve günün merkezi saatlerinden kaçınmaktır. ”

Altı aya kadar (bazı uzmanlar bir yıldan bahsediyor) bebeğin güneşte kalmaması gerektiği unutulmamalıdır., örneğin sahilde veya havuzda.

Evet, öğleden sonra geç saatlerde, güneşin battığı saatlerde veya sabahın çok erken saatlerinde alınabilir. Ancak güneş parladığında değil çünkü altı aya kadar herhangi bir türde güneş koruyucu uygulayamazsınız. Kum güneş ışınlarını yansıttığı için ilk aylarda gün ortasında şemsiye altına yerleştirilmemeli, bebek arabasında üzeri muslin veya bezle örtülmemelidir., çünkü sıcaklık küçük çocuk için tehlikeli bir şekilde artabilir ve iyi havalandırmayı zorlaştırabilir.

Bebek günün belirli saatlerinde sıcaklığın daha fazla dalgalandığı ve daha serin olabileceği bir yerde olduğunda “kolayca çıkarılabilen hafif katmanlar önerilir.” Her ne kadar bebeklerin yetişkinlere göre bir kat daha fazla kıyafet giydirilmesi gerektiğine dair popüler bir söz olsa da bu her zaman doğru değildir. “Bu kural iyi bir başlangıç ​​noktası olabilir ancak körü körüne takip edilmemelidir. Bu çok önemlidir. gözlemleyin ve uyum sağlayın, bebeğin özel ihtiyaçlarına göre, davranışları ve çevrenin çevresel koşulları”, www.enmatronate.es uzmanları bunun altını çiziyor.

Yenidoğan için en çok tavsiye edilen kumaşlar nelerdir?

Yenidoğan için mükemmel bir kumaş seçmeniz gerekiyorsa o da pamuktur. “Pamuklu giysiler en uygunudur çünkü hafiftir, nefes alır ve bebeğin hassas cildine karşı hassastır. Pamuk kadar nefes alamayan, ter birikmesine ve tahrişe neden olabilecek sentetik malzemelerden kaçınacağız” diyor Nereida Hernández ve Ruth Nieto.

Sentetik malzemelerden kaçınmalı ve pamuklu kıyafetleri tercih etmelisiniz.

Kıyafetlerin bebeğe ilk kez giydirilmeden önce yıkanması da önemlidir. Sebebi şu: “Yeni giysiler, üretiminde kullanılan boya ve yumuşatıcı gibi kimyasalların hassas cildinizi tahriş edebilecek kalıntılarını içerebilir. Ayrıca birçok elden geçer, bu da bakteri ve kire maruz kalabilecekleri anlamına gelir.”

Yeni doğmuş bir bebek için kıyafet seçerken bir başka değerli ipucu: “Sadelik, yumuşaklık ve işlevselliğe öncelik verilmesi tavsiye edilir. Küçük düğme ve fiyonk gibi çıkıp boğulma tehlikesi oluşturabilecek aksesuarlardan kaçınmalıyız. Ayrıca kabartmalı işlemeler ve sert aplikler cildinizi ovuşturabilir” diye uyarıyor ebeler.

Aynı nedenle, özellikle büyükse etiketlerin çıkarılması ve bol giysiler tercih edilmesi önerilir çünkü dar giysiler hareketi kısıtlayabilir ve bebeğin rahatsızlığına neden olabilir.

Source link

İlgili Makaleler