Doğurganlık kliniğine gidin 40 yaş ve üzeri olduğunuzda, biyolojik bir sorun nedeniyle çocuk sahibi olma ihtimalinin çok daha düşük olduğu hayati bir anda olduğunuzu bilmeniz, pek çok belirsizlik yaratabilir. Ve bunda şaşılacak bir şey yok, çünkü o yaşlardan itibaren oldukça karmaşık vakalar artıyor ve daha da zorlaşıyor. kendi yumurtalarınla anne olma hayalini gerçekleştir.
40 yaşından sonra anne olmak neden daha zor?
Bu makaledeki başlıklar
40 yaşından sonra anne olmanın zorluğunun daha fazla olmasının temel nedeni Yumurta miktarı ve kalitesinde azalma. “Fakat yaş bunun yanı sıra yumurtalıklar, rahim, tüpler gibi diğer üreme organlarını da etkiliyor. Hastanın altta yatan bir patolojisi varsa (endometriozis, miyom, polip vb.) zaman geçtikçe bunlar ortadan kaldırılıyor. zamanla daha da kötüleşiyorlar” diyor. Dr. Darya Dudenko, Equipo Juana Crespo’daki jinekolog.
Anne olmak isteyen 40 yaş üstü kadınların doğurganlık tedavisi seçenekleri nelerdir?
40 yaşında doğal hamileliğin hala mümkün olduğu doğru olmakla birlikte, yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı bu ihtimal çok daha düşüktür. Aslına bakılırsa, bir sınavdan geçerken başarı bile garanti edilmiyor. yardımcı üreme tedavisi. O zaman ne yapmalı? Hangi seçeneklere sahipler?
Yumurta bağışı genellikle iyi sonuçlar verir ancak bir kadın doğurganlık kliniğine gittiğinde genellikle son seçenektir. Bu alternatife başvurmadan önce, üreme tıbbı gibi başka teknikler de vardır. yumurtalık gençleştirme herhangi biri doğurganlık onarım ameliyatlarıbiyolojik bir çocuğun hamileliğine kapıyı açar.
“Her şey her kadının tanısına bağlı olacak ama şu anda üreme ameliyatları ve tedavisi yapılıyor” Canlandırmak (Juana Crespo Kliniğinin kendi tekniği), PRGF ile rejeneratif tıp (Büyüme Faktörleri Açısından Zengin Plazma) tüp bebek tedavilerinde destek olarak bize çok iyi sonuçlar vermekte ve 40 yaş üstü kadınlarda transfer başına %70’e yakın gebelik başarı oranları elde etmektedirler. Bu iki alandaki ilerlemeler, kliniğimizde 40-43 yaş arası kadınların, endikasyonları yumurta donasyonu tedavisi görmesi olduğunda, kendi yumurtalarıyla ilerleyici bir hamilelik elde etmelerini sağlıyor” diyor Dr. Dudenko.
Peki bu ilerlemeler nelerden oluşuyor? Yumurtalık gençleştirme tam olarak nedir ve doğurganlık onarımı ameliyatı nasıldır?
Yumurtalık gençleştirme nedir
Yumurtalık gençleştirme bir Kök hücrelere dayanan ve kadınlarda sadece yumurta sayısını değil aynı zamanda miktarını da iyileştirmeyi amaçlayan bir dizi teknik. Prosedür, hastanın kemik iliğinden kök hücrelerin çıkarılması ve daha sonra rahim ve yumurtalıkların işlevselliğini iyileştirmek ve böylece daha yüksek kalitede daha fazla yumurtalık üretmelerini sağlamak için yumurtalık arterine enjekte edilmesinden oluşur.
“Her yaşta önemli bir embriyonik gelişme elde ettik, ancak bu 40 yaş üstü kadınlarda gerçekten önemli” diye belirtiyor. Dr. Juana Crespo, tıbbi direktörKliniğinin kendi yumurtalık gençleştirme tekniğinin “bu hastaların %50’sinde transfer edilecek en az bir sağlıklı ve optimal embriyoya sahip olduğunu” doğruladığını doğrulayan Dr.
Bir kez oluşturulduktan sonra kaliteli yumurtalarİn vitro fertilizasyon (IVF) tedavisine devam etmek için ekstrakte edilirler; Yani yumurta laboratuvar ortamında sperm ile döllenir ve embriyo elde edildikten sonra anne rahmine nakledilir.
Doğurganlık onarımı ameliyatları nelerdir?
Hakkında doğurganlığı önleyen veya engelleyen üreme sistemindeki belirli sorunları ortadan kaldırmayı amaçlayan cerrahi müdahaleler. Çoğu histeroskopi gibi miyomları, polilitleri ve diğer lezyonları gidermeyi amaçlamaktadır. En yaygın doğurganlık onarımı ameliyatlarından bir diğeri, öncelikle hidrosalpinksi tedavi etmek için kullanılan laparoskopidir; bu, fallop tüplerinin sıvı birikmesine ve dolayısıyla tıkanmasına neden olan ve böylece spermin geçişini engelleyen bir değişikliktir.
40 yaş üstü hastanın tüp bebekte daha fazla başarı garantisi alabilmesi için doğurganlık onarımı ameliyatına mı yoksa yumurtalık gençleştirme tedavisine mi ihtiyacı olduğunu bilmek için ilk yapılması gereken doğru tanıya ulaşmaktır. “Sorunu bilmiyorsanız çözümü de bilemezsiniz.”Dr. Crespo şunu vurguluyor: