Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Kadın & Aile

Boğulan bir çocukla karşılaşıldığında en sık yapılan hata

Hakkında haberler çocuk ve gençlerin boğulmaları Ne yazık ki yazdan sonra sürekli bir yaz. Kazalar olur ve bazen kimsenin bunları önlemenin bir yolu yoktur, ancak durum her zaman böyle değildir; Çoğu durumda bundan kaçınılabilirdi. Birçok ebeveynin ilk hatası şunu düşünmektir: bu oğlumun başına gelmeyecek: “Ölümcül bir sonuca yol açan şey bu sahte huzurdur” diye temin ediyor Dr. Ignacio Manrique Martínez, AEP (İspanya Pediatri Derneği) Pediatrik Yaşam Desteği Danışma Komitesi koordinatörü.

oradan geliyor gözetim eksikliğiçocuğu savunmasız bırakan da budur. “Belki de tüm ebeveynler denizi daha tehlikeli olarak gördüğü için kumsallarda gözetim daha fazla olma eğilimindedir, ancak yüzme havuzlarında, özellikle de özel havuzlarda, kafa karışıklığı çok sık yaşanıyor ve bununla birlikte daha fazla sayıda boğulma yaşanıyor”, çocuk doktorunu gösterir.

Boğulan kişi bunu çoğu zaman sessizce yapar, çığlık atmaz, yardım istemez, başını dışarı çıkarmaya çalışır ve tüm çabasını nefes almaya yoğunlaştırır.

Dr. Ignacio Manrique Martínez

Aslında Dr. Manrique’in birlikte topladığı verilere göre Dr. Valero Sebastián Barberán, aynı zamanda AEP Pediatrik Yaşam Desteği Danışma Komitesi üyesiBoğulmaların yüzde 53’ü özel yüzme havuzlarında meydana geliyor. Bu boğulmaların yüzde 60 ile 80’i 4 yaş altı çocuklar tarafından gerçekleştiriliyor. Ancak vakaların yalnızca %9’u denizde meydana geliyor.

Bu durumuda gençlerEn sık rastlanan yerler çok farklıdır: “Genellikle denizlerde, kanallarda, nehirlerde ve göllerde meydana gelirler ve bu yaş grubunda alkol ve uyuşturucu tüketimini tetikleyici nedenler olarak ilişkilendirirler.”

Bir çocuğun boğulduğunu nasıl anlarsınız?

Bir çocuğun (veya bir yetişkinin) boğulması durumunda çığlık atacağına veya yardım için kollarını sallayacağına inanma eğilimindeyiz, ancak hiçbir şey gerçeklerden bu kadar uzak olamaz. “Boğulan bir kişi Bunu sıklıkla sessizce yapıyor, bağırmıyor, yardım istemiyor, başını dışarı çıkarmaya çalışıyor ve tüm çabasını nefes almaya yoğunlaştırıyor” diye uyarıyor AEP Yaşam Destek Komitesi koordinatörü.

“Gözlenmiştir ki boğulma süreci Birkaç saniyeden birkaç dakikaya kadar sürebilirler; “Kurban yaklaşık 90 saniye içinde su yüzeyinden kaybolabiliyor, bu nedenle bu durumu fark etmek cankurtaran ve yüzücüler için zorlu bir iştir, hatta rekreasyon faaliyetleriyle karıştırılabilir.”

Boğulan bir çocuğun alışma hareketleriherhangi biri Çocuk doktoruna göre, ağızları suyun altında veya altındayken ve bakışları kıyıya veya yüzen bir noktaya veya nesneye sabitlenmiş halde, sanki ‘tırmanmaya’ çalışıyormuş gibi yüzeye çıkmaya çalışırken genellikle su altındadırlar. “Yani bir çocuk boğulduğunda Her zaman boğuluyormuş gibi görünmüyorsun.. Süreç hızlı, gizli ve öldürücüdür. Aslına bakılırsa çoğu durumda kurban, çevrelerinde yüzenlerin arasında, kendilerinde yaşanan dramdan habersiz boğularak ölüyor.”

Küçük kız havuza atladı© Getty Images

Çocuğun boğulmasını önlemek için en önemli önlemler

  • Güvenlik mesafesi. Dr. Manrique, “Boğulmayı önlemenin en önemli önlemi önleme ve gözetimdir” diye vurguluyor. “Danışmalarımda ve konferanslarımda ebeveynlere her zaman çok öğretici olan şu cümleyi söylüyorum: Küçük çocuğa önerilen mesafe yetişkinin kol uzunluğundan daha az olmalıdır.”. Bu da, bir cankurtaran olsa bile çocukları denetlemeyi bırakmamamız gerektiği (bu yine de ebeveynlerin sorumluluğundadır) ve yüzdürme sistemlerimiz olsa bile bunların aktif eğitimin tamamlayıcısı olarak görülmesi gerektiği anlamına geldiğini ekliyor. nezaret. “Çocuğun boğulmasını önleyen tek sistem kollarınızdır.”
  • Cep telefonunuza dikkat edin. “İkinci çok önemli nokta ise çocuğunuz banyo yaparken ya da yakınınızda havuz varken cep telefonunuzu kullanmamanızdır.” Bir WhatsApp konuşmasına veya sosyal ağlardaki bir gönderiye odaklandığımız birkaç saniye ölümcül olabilir. “Çocuğu denetlemesi gereken ebeveynlere yönelik ifade şöyle olmalıdır: cep telefonu yok, teşekkürler“.
  • Özel havuzlarda. “Villasında havuz bulunanlar için Havuzların doğrudan görülmesini engellemeden tamamen çitle çevrilmesi tavsiye edilir.ancak çocuğun tırmanamayacağı kadar yüksek olması (yerden en az 122 cm yukarıda) ve birleşim yerlerinde 10 cm’den fazla boşluk olmaması veya aşağıya gizlice girebilmesi için zeminle arasında boşluk olmaması. Kapı kilidi reşit olmayanların erişimine açık olmamalıdır.” Dr. Manrique ve Dr. Sebastian tarafından toplanan verilere göre, boğulan çocukların %57’sinde havuza giriş kapısı açık olduğundan, nadiren değinilen bu konu hayati önem taşıyor.

Source link

İlgili Makaleler