Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Kadın & Aile

Dikkat! İşte yaz aylarında çocukların en sık yaşadığı kazalar

O yaz Bu, dinlenme ve keyif alma, ailenizle ve arkadaşlarınızla vakit geçirme zamanıdır… ancak okuldan uzakta geçirilen süre arttıkça ev kazaları ve suyla ilgili kaza riski de artar. Bunların ne olduğunu bilmek önemli Yaz aylarında çocuklarda en sık görülen kazalar nasıl davranılacağını bilmek için.

Ev dışında en yaygın olanı Boğulmalar ve lipothimialar sıcak çarpması nedeniyle, buna böcek ısırıklarını da (kaplan sivrisinekleri, keneler, arılar…) eklememiz gerekir; bu, böceğe ve ısırılan çocuğa (çocuğun alerjisi varsa veya yoksa) bağlı olarak az çok ciddi olabilir. , Örneğin). Bu konuyu seninle konuştuk Maternify’ın tıbbi direktörü Carla Quintana, Yaz aylarında küçüklerin neden olduğu en sık kazalar arasında şunlar öne çıkıyor:

1. Boğulmalar

Plajlarda ve havuzlarda boğulmalar yaşanıyor 1 ila 4 yaş arası çocuklarda kaza sonucu ölümün önde gelen nedenlerinden biriDünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) uyardığı gibi. Ufaklığı gözden kaçırdığımız birkaç saniye felakete yol açabilir, bu nedenle bu tür bir korkuyu önlemek için bir yetişkinin her zaman ondan haberdar olması önemlidir.

Bir çocuk boğulduğunda ilk yapılacak şey şüphesiz Çocuğu mümkün olduğu kadar çabuk sudan çıkarın. Nefes alıyorsa ıslak elbiselerini çıkarmalı, yan yatırmalı, havlu veya elimizdeki herhangi bir malzemeyle üzerini örtmeli ve acil servisi aramalıyız.

Nefes almıyorsa kardiyopulmoner resüsitasyon manevralarına başlayın. Hava yolunu açma manevrası Yüz üstü yatmak, başı hafifçe geriye eğmek ve bir eli alnına, diğerini çeneye koymaktan oluşur. Bu noktada ağızdan ağza uygulama yapmak gerekir: 5 ağızdan ağza (çocuklar için) veya ağızdan ağza/burundan (bebekler için) ve çocuk tekrar nefes alıncaya kadar gerektiği kadar tekrar edin. Tabii ki acil servisleri de hemen aramanız gerekir.

2. Arı ve yaban arısı sokması

Bir arı veya yaban arısı sokmasının, bölgede kaşıntı ve şişmenin ötesinde büyük sonuçlara neden olması gerekmez. Tabii ki yapmalısın iğneyi çıkarırken dikkatli olun (arılar söz konusu olduğunda bu, sokmadan sonra içeride kalır); Açıkça belirtmemiz gereken şey cımbız kullanmamamız gerektiğidir çünkü zehirli keseyi sıkıştırıp zehri enjekte edebiliriz. Bir kart veya benzeri bir nesneyle kazımak tercih edilir.

Arı veya yaban arısı sokması sonrasında sistemik reaksiyon gösteren herkesin alerji araştırması yapması için bir uzmana gitmesi gerekir.

Carla Quintana

Ciddi bir sorun haline gelebileceği zaman, reşit olmayan kişinin bu böceklerin ısırmasına alerjisi var. Tıbbi direktör, bu vakalarda çocuğun bağışıklık sisteminin “böcek zehirinde bulunan proteinlere orantısız bir şekilde davranarak onlarla savaşmak için her türlü çabayı göstereceğini” açıklıyor. “Bu, vücudun aşağıdaki gibi kimyasalları saldığı alerjik bir reaksiyona neden olur: histaminşu belirtilere neden olabilir: hırıltı, nefes almada zorluk, öksürük veya burun tıkanıklığı, ses kısıklığı, boğazda sıkışma, mide ağrısı, kusma, ishal, gözlerde şişlik ve sulanma, kurdeşen, kırmızı sivilceler, iltihaplanma, kaşıntı ve düşük tansiyon.

En ciddi reaksiyon anafilaksi olacaktır.Çocuğun “nefes almada zorluk, tekrarlayan kusma, bilinç kaybı veya boğazda sıkışma” olup olmadığını veya ayrıca “kusmaya ek olarak kurdeşen veya kurdeşen gibi iki veya daha fazla hafif semptom” gösterdiğini tespit edebileceğiz. Karın ağrısıyla birlikte öksürük.”

Problem şu Bir çocuğun (veya bir yetişkinin) arı veya yaban arısı sokmasına alerjisi olup olmadığını, sokmadan önce bilmenin bir yolu yoktur.ancak “bu reaksiyonlar genellikle çocuk ikinci ısırığı aldığında veya daha sonra meydana gelir.” Bu nedenle Quintana, sokma oluştuğunda en ufak bir alerji şüphesi varsa 112’yi aramanızı öneriyor. Ayrıca “Arı ya da yaban arısı sokması sonrasında sistemik reaksiyon gösteren herkesin bir uzmana gitmesi gerekiyor. testi gerçekleştirmek için.” “alergolojik çalışma.”

Bir kızın denizde boğulması© Getty Images

3. Aşırı ısıya bağlı lipothimi

Bunu tanımlamak kolaydır çocuk bayıldığındahalsizlik veya baş dönmesi, solgunluk, soğuk terleme, halsizlik, bulanık görme, kulaklarda çınlama, mide bulantısı veya kusma gibi başka belirtiler de olsa. “Çocuk bilincini kaybetmediyse başı dizlerinin arasına gelecek şekilde oturabilir, bilinci kapalıysa bacakları yukarıda olacak şekilde yatırılmalıdır. Ortamı havalandırın ve serin tutun ve daralmaması için giysilerinizi gevşetin. Bilincinin yerine gelip uyanması için 1 dakika bekleyeceğiz. Yavaş yavaş ona yiyecek ve içecek vermeden oturtacağız.”

Çocuğun göğüs ağrısı veya çarpıntısı varsa, başına güçlü bir darbe almışsa, nöbet geçirmişse, fiziksel egzersiz yaparken olmuşsa, 1 dakikadan fazla sürdüyse, nefes almada zorluk yaşıyorsa veya iyileşmiyorsa tıbbi yardım almak önemlidir. hızlıca.

4. Denizanası sokması

Sahil yerlerine seyahat ederken, Denizanasının bir çocuğu sokması çok yaygındır.. Biz görmemiş olabiliriz ama çocuğumuz sakin bir şekilde denizde yüzerken aniden ağrı veya yanma hissediyorsa ve su altında kalan bir uzvunun veya vücudunun herhangi bir yerinin şiştiğini ve kızardığını görüyorsak, büyük ihtimalle denizanasıdır. acı.

Burada ilk yapmanız gereken, sizinle nasıl ilgileneceğini bilecek cankurtaran aramaktır; Daha sonra, “dokunaçların kalıntılarını asla koruma olmadan bir havluyla çıkarmalısınız.” Kaldırıldıktan sonra gerekli Bölgeyi durulayın, ancak asla tatlı suyla değil, deniz suyuyla veya fizyolojik tuzlu su çözeltisiyle durulayın.. “Son olarak amonyağı azaltılmış veya kortikosteroid merhemlerle kompres uygulayacağız.”

5. Güneş yanığı

Güneş yanıkları yaz aylarında günün sıradan bir olayıdır. Her ne kadar çoğu aile bu konuya çok dikkat etse ve çocuklarına maksimum koruma sağlayacak şekilde güneş kremi uygulasa da, onların güneş yanığı yaşamaları alışılmadık bir durum değil. güneşe maruz kalmaya krem ​​belirli bölgelere düzgün sürülmediği için ya da dikkatsizlik nedeniyle çocuğun güneşte gereğinden fazla zaman geçirmesi nedeniyle.

Sebebi ne olursa olsun, “eğer yanık varsa bölgeye soğuk kompres uygulayacağız ve güneş yanığı olan cilde topikal nemlendirici, aloe vera jeli, hidrokortizon kremi veya topikal ağrı kesici ile birlikte ibuprofen uygulayacağız. Tekrar güneşlenmekten kaçının ve bol su için”. Ve eğer kabarcıklar veya ateş ortaya çıkarsa doktora gidin.

Source link

İlgili Makaleler