Isabel de Mauleón De Bruyères Kendini hayırseverliğe ve Peru kültürünü dünyaya yaymaya adamış bir kadın. Lima’da işadamlarından oluşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Bruyères Kontesi, Peru’da kraliyetle bağlantısı olan çok az kişiden biridir. Hayat hikayesi büyüleyici ve çok genç yaşlardan itibaren kaderinin, ülkesinin en iyilerini tanıtmak, yani sevgili ülkesinin yurtdışındaki bir elçisi olmak için sosyal hizmette olduğunu hayal etti.
Mesleği avukat ve uluslararası kamu hukuku uzmanı olan kendisi, bugün başarılı bir iş kadını ve tasarımcıdır. Bir röportajında bize şöyle diyor: “Mesleğim avukatlık ama son 20 yılda kendimi gerçekten birçok şeye adadım. Şu anda asıl mesleğim ve işim Peru’daki tekstil işlerini dünyaya tanıtmak.” ile MERHABA! AMERİKA KITALARI. Seyahatleri nedeniyle kozmopolit bir vizyona sahip (beş yıl boyunca eşiyle tanıştığı Fransa’da yaşadı) Kont Emmanuel de Mauleon De Bruyères, Louis XIV’in soyundan) UNESCO’da Bilim ve Kültür alanında da çalıştı.
Çalışma, sanat ve moda konusundaki disiplini, bugün markasına yansıyan hedeflerine ulaşmanın anahtarı olmuştur. kaydeden Kontes Elizabeth And Dağları’na özgü bir hayvan olan vicuña yünü ile yapılan ve kaşmir eşdeğeri olan ince ve narin bir elyafa sahip olmasıyla karakterize edilen tekstillere odaklanıyor.
“Bu proje pandemi sırasında Yugoslavya Prensi Dimitri’nin bana New York’ta bir mücevher markası olduğunu ancak kendi adını taşıyan bir giyim markası olmasını istediğini ve bu konuda ona yardımcı olup olamayacağımı söylemesiyle başladı. Aramızda. , onun istediği gibi çalıştık ve çok zenginleştirici bir deneyim oldu. O sırada ünlü İtalyan tasarımcı Prenses Luisa Beccaria da ortaya çıktı ve oradan alpaka ile çalışmaya başladım. Onlar sayesinde beni çalışmaya teşvik ettiler. tekstilde ve sanatçı olarak devam ediyorum” diyor.
“Bir moda haçlı seferi”
Isabel’in, zengin Peru tekstil endüstrisinin uluslararasılaştırılması ve konumlandırılmasına ilişkin romantik ama imkansız olmayan bir fikri var. Peru ise dünya çapında gastronomisi ve Machu Picchu’suyla tanınıyor; Ancak bunun ötesinde lama, vicuña ve alpaka gibi hayvanların bulunduğu muhteşem bir faunaya sahiptir. Bu And memelilerinin özel bir kürkü vardır ve vicuña yünü dünyadaki en kaliteli ve en pahalı yünlerden biridir ve fiyatı kilo başına 500 ABD doları (2,20 pound) civarındadır.
“Benim mücadelem alpakanın yeni Keşmir olduğunu, alpakanın dünyadaki en iyi lif olduğunu ve vicuña’nın daha da iyi olduğunu dünyaya anlatmaktır. Bu güzel hayvanlarla çalışmak için özel izinlere sahip olmanız gerekir. elde edebildik ve dünyaya sunacak çok şeyimiz var” diyor Isabel bize.
Isabel’in amacı Peru’yu tüm büyüklüğüyle tanıtmaktır ve bu onun insani misyonu olarak gördüğü bir şeydir. “Alpaka ve Vicuña’nın dünyadaki elçisi olmak istiyorum, bir hayal daha. Bunu başaracağımı biliyorum ve bu yarın veya daha sonra olacak bir şey değil, zaman alacak ama ben Eğer biri beni bu hayatta hatırlayacaksa, bunun nedeni, eğer Tanrı izin verirse, vicuña’yı dünyaya koymamdır” diye belirtiyor.