Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Otomobil

Arabanızın frenlerinin ömrünü uzatmak için 8 ipucu

Arabanızın frenlerinin ömrünü uzatmak için 8 ipucu

Frenlerin kullanım ömrünün nasıl uzatılacağı birçok sürücünün büyük gizemidir. Bunların, yolda acil durumlarda araç içindeki insanların hayatlarını korumanın yanı sıra, aracı durdurmakla da görevli olmaları nedeniyle aracın ana güvenlik sistemlerinden birini temsil ettiğini unutmayalım.

Ancak uygun bakım yapılmadığı takdirde aşınmaya ve hasara karşı dayanıklı değildirler. Bu nedenle aracınızın fren sistemini maksimuma çıkarabilmeniz için basit püf noktaları paylaşıyoruz.

Frenlerinizin ömrünü uzatmak için 8 ipucu

frenlerin ömrünü uzatmak

1# Fren sisteminin düzgün tepki verdiğinden emin olun

Aracınızla fren yaparken fren sisteminin düzgün tepki vermediğini fark ederseniz büyük olasılıkla balatalar veya diskler hasarlıdır. Aynı şekilde fren pedalına dokunduğunuzda normalden daha fazla batması devrede kaçak olduğunun veya fren sisteminde muhtemelen hava olduğunun göstergesi olabilir. Bunu göz önünde bulundurarak, her zaman mümkün olan en kısa sürede güvendiğiniz atölyeye gidin.

2# Fren hidroliğini üreticinin belirlediği süre içerisinde değiştirin

Genellikle üreticiler, frenlerin kullanım ömrünü uzatmak için kullanım kılavuzunda çok değerli, açık talimatlara yer verirler. Bu durumda fren hidroliğinin her iki yılda bir veya 40.000 kilometrede bir değiştirilmesini öneriyorlar. Çünkü bu süre zarfında bozulur ve özelliklerini kaybeder. İdeal olanı üreticinin kullandığı orijinal veya aynı özelliklere sahip olanla değiştirmektir.

3# Ani frenlerden kaçının

Aşırı hızlanmanın tehlikeli hale gelmesinin ve yakıt tüketimini artırmasının yanı sıra frenlerin aşınmasına da neden olduğunu unutmayın. Bu da öngörülemeyen bir olayda aniden fren pedalına bastığınızda fren sisteminin en iyi şekilde tepki vermemesine neden olabilir.

4# Arabalar arasındaki fren mesafesine dikkat edin

Aracın freni aşınmışsa, sürüş sırasında belirli bir fren mesafesini korumanız önemlidir. Bu sayede sistemin herhangi bir noktada arızalanması önlenirken olası bir çarpışmanın da önüne geçilmiş olacak.

Frenlerin kullanım ömrünün bu şekilde uzatılması, yola çıktıktan sonra araca gösterdiğiniz özene bağlı olacaktır.

5# El frenini kontrol edin

Her ne kadar çok az sürücü bu önemli freni unutsa da, eninde sonunda kontrol edilmesi tavsiye edilir. Kolu çekerken araç tamamen frenlenmezse araç hareket etmeye başlayabilir. Özellikle eğimli veya yüksek olan yerlerde.

6# Uygun fren balatalarını ve disklerini kullanın

Frenlerinizin kullanım ömrünü uzatmak için bu bileşenlerin iyi durumda tutulması önemlidir. Balatalar 120.000 kilometreye kadar dayanabiliyor ve diskler değiştirilmeden önce 80.000 kilometreye kadar yol kat edebiliyor.

Şimdi hem fren balataları hem de diskler yeniyse, ilk 300 km’lik yolculukta yavaşça fren yapmaya çalışın. Bu şekilde onların düzgün bir şekilde yerleşmelerine yardımcı olacak ve kullanım ömürlerini uzatacaksınız.

7# Frenleri kötüye kullanmayın

Aracı yavaşlatmak için mümkün olduğunca vites kutusunu daha fazla kullanmaya çalışın. Bu sayede frenlerin aşırı ısınmasının önlenmesine ve dayanıklılıklarının uzatılmasına yardımcı olacaksınız.

8# Aracın yaydığı sinyalleri göz ardı etmeyin

Günümüzde teknolojik gelişmeler sayesinde araçlarda, aracın ön panelinde yer alan bir uygulama aracılığıyla fren aşınma uyarı sistemleri bulunmaktadır. Bu, fren sisteminde mümkün olan en kısa sürede müdahale edilmesi gereken bir sorun olduğunu yeterince önceden gösterir.

Bu nedenle bu işaretleri göz ardı etmeyin. Bir arabanın tamamen yıpranmadan önce genellikle bir dizi bildirim gönderdiğini unutmayın. Dikkatli olun!

frenlerin ömrünü uzatmak

Aracınızın en iyi koşullarda çalışmaya devam edebilmesi için frenlerinizin ömrünü uzatmak çok önemlidir. Ayrıca, araçta seyahat eden tüm kişilerin güvenliğinin sağlanması söz konusu olduğunda bu önemli bir faktördür.

Aracınızın frenlerinin çalıştığından emin olmak istiyorsanız resmi Volkswagen ve Multibrand Atölyemizden randevu alın. Aracınızın fren sisteminin bakımını biz üstleniyoruz.

Source link

İlgili Makaleler