Otomobil sektörü inanılmaz bir dönüşüm yaşıyor. Otonom araçların hayatımıza kesin olarak girmesine ve sürüş anlayışımızı değiştirmesine çok az zaman kaldı.. Bu nedenle size geleceğin bugün kullanabileceğiniz 3 arabasını gösteriyoruz.
Günümüz araçları, birkaç yıl öncesine kadar hayal bile edemeyeceğimiz harika teknolojik özelliklere sahip.
Ana markaların geliştirdiği “konsept otomobiller”, çok da uzak olmayan bir gelecekte, Arabalar fosil yakıtları kalıcı olarak geride bırakacak ve elektriği ve hidrojeni tercih edecekler.
“Otomobil önümüzdeki 10 yılda önceki 100 yıldan daha fazla değişecek” Renault-Nissan ittifakının başkanı Carlos Ghosn, Detroit Otomobil Fuarı’nda tereddüt etmeden itiraf etti. Haklısın. Dünya değişiyor ve Otomobil markaları giderek daha fazla özerkliğe ve teknolojiye odaklanıyor.
Son zamanlarda, Renault, Nissan ve Transdev otonom otomobiller geliştirmek için güçlerini birleştirdi. Şimdiye kadar iki rakip otomobil şirketi, araçlarında özerklik lehine bir ittifak imzaladı.
Transdev ise mobiliteye yönelik yardım sunmaktan ve organizasyonları yönlendirmekten sorumlu bir toplu taşıma ağı danışmanlığıdır. Bu yenilikçi şirket, farklı ülkelerde farklı otonom araç hizmetlerini hayata geçiriyor. Olmak Dünyanın ilk ticari sürücüsüz hizmetini yönetmekten sorumlu Fransa’da.
Geleceğin arabaları elektrikli ve sürücüsüz olacak olsa da bunu deneyimlemek çok uzun sürmeyecek. Bu giderek daha yakın bir gerçekliğe dönüşüyor.
Geleceğin bugün kullanılacak bu 3 arabası, 2020’den itibaren sokakları istila edecek.
Bu makaledeki başlıklar
2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Peugeot ve Toyota gibi tamamen otonom otomobiller tanıtıldı. Bunlar geleceğin bugün kullanılabilecek 3 arabasından 2’si.
Peugeot İçgüdü.
Fransız marka, otomobilin geleceğinin nasıl olacağını bu araç konseptiyle ilerletiyor. Peugeot Instinct, plug-in hibrit bir otomobil modelidir.
Instinct sadece otonom bir araba değil, aynı zamanda akıllı bir araba. 90 km/s’yi aştığınızda farlar ileri doğru açılarak aracın aerodinamiğini iyileştirir ve yolu görmenizi sağlayan kameraları da içerir.
Teknolojinin ilerlemesi bağlantı konusunda dikkat çekicidir. Instinct, Akıllı Telefonunuzu senkronize ettiğinizde sürüşü iyileştirmek için yararlı olabilecek tüm bilgileri almaya başlayacak bir platform oluşturmak için Samsung ile işbirliği yaptı. Böylece genellikle kullandığınız rotalardan programlara veya sürüş tarzlarına kadar her şeyi toplar.
İçgüdü, sürücünün nasıl biri olduğunu ve ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl araç kullandığını bilecek.
Sanki bu yetmezmiş gibi, bu özel modelin en büyük yeniliklerinden biri de, Ruh halinizi veya yorgunluğunuzu tespit etme yeteneğidirböylece sürücüye en uygun sürüş modu yapılandırılır.
Instinct her ne kadar tamamen otonom bir araba olsa da Drive Boost modu ile istediğiniz zaman aracın kontrolünü ele geçirebiliyorsunuz.
Toyota i-TRIL.
Toyota, özerklik ve bağlanabilirlik üzerine bahis oynayan ilk markalardan biri oldu.
I-TRIL, otonom otomobil kategorisinde referans olmayı vaat eden bir şehir otomobilidir. Her ne kadar görünümü bize motosiklet olduğunu düşündürse de I-TRIL, ideal elektrikli şehir içi araç olmak üzere tasarlandı.
Görünümü markanın halihazırda sahip olduğu konsept otomobili i-Road’a çok benzese de I-TRIL, çok daha aerodinamik ve daha hafif gövdesiyle dikkat çekiyor. Şuna sahiptir: Aktif Yalın sistem, Bu, i-Road’da olduğu gibi aracın sürüşü iyileştirmek için virajlarda 10 dereceye kadar eğilmesine olanak tanır.
Toyota I-TRIL, ideal şehir otomobili
Bu model tamamen elektriklidir, çünkü lityum iyon pillere sahiptir, bu da ona 200 km’ye yakın maksimum otonomi sağlar ve sürüş sırasında 100 km/saat hıza ulaşır.
Tüm bunlar direksiyon simidinde bulunan kontrollerle kontrol edildiğinden içeride hiçbir pedal veya vites kolu izi yoktur.
Toyota Motor Europe tarafından geliştirilen bu prototip, 3 yolcuya (1+2 koltuk) kadar taşıma kapasitesine sahiptir.
Nissan SAM (Kesintisiz Otonom Hareketlilik)
Geleceğin otomobillerinin en büyük yenilikleri arasında çok daha akıllı bir otomobil yaratma imkânı da yer alıyor. Bu, geleceğin bugün kullanılacak 3 arabasından üçüncüsü.
Nissan, geliştirdiği sistemle yapay zekayı araçlarına getirmek istiyor SAM (Kesintisiz Otonom Hareketlilik), NASA teknolojisinden geliştirilen bir sistem.
Şu ana kadar otonom araçların karşılaştığı bir sorun, belirli durumlarda karar verememektir. Nissan bu sorunu sona erdirmek amacıyla SAM projesini hayata geçiriyor.
SAM, Nissan’ın SmartCar’ı
SAM ile sürücü, aracın nasıl hareket edeceğini her zaman bilmesinden sorumlu olacaktır. Bu işlem tamamlandıktan sonra SAM, bu bilgiyi, bu sisteme sahip diğer araçların bağlı olduğu bir veri tabanında paylaşacak.
Temel fikir, bu sistemin araçların otonomisini yaşadıkları deneyimlere dayanarak geliştirmesidir.
Otomobil endüstrisi estetik açıdan birbirinden çok farklı araç konseptleri yaratsa da hepsinin temel amacı güvenlik, bağlantı ve özerkliktir, geleceğin bugün kullanılacak bu 3 otomobilinde de gördüğümüz gibi.