Kışın sadece hava kötüleşmekle kalmıyor, sürüşümüz de kötüleşiyor. Gün ışığının daha az olması, yağmur, sis, kar ve hatta birçok durumda yollarda buzlanma olması. Ancak aracımızın kış aylarında sürüşe hazır olup olmadığını nasıl bileceğiz? Bu ipuçlarıyla kış aylarında güvenli sürüş sağlayın.
DGT, ister kısa mesafelerde ister uzun yolculuklarda olsun, son derece dikkatli olmanızı ve her şeyden önce araç kullanırken tüm dikkatinizi vermenizi tavsiye ediyor. Etkili frenlemeyi garanti eden iyi kavrama özelliğine sahip lastiklere sahip olmak önemlidir. Çizimin derinliğinin tümsek, topaklanma veya yanlış basınç olmadan 1,6 mm olması önemlidir. Kışın hava koşullarının farklı olduğu göz önünde bulundurularak basınç farklı olmalı, üreticinin önerdiği rakama 0,2 bar eklenmelidir.
Normalde kar veya buzun olduğu bölgelerden geçiyorsanız, bagajınızda daima bir dizi zincir taşımalısınız. Alternatif olarak kış lastiklerini de kullanabilirsiniz; buzlu veya karlı yollarda ve ayrıca kuru asfaltta daha iyi çekiş ve kavrama özelliğine sahiptirler. İdeal olan, bu koşullar altında son derece dikkatli olmak ve araç kullanmaktan daha fazla kaçınmaktır, ancak bunu yapmak zorundaysanız ve karda araç kullanmaktan başka seçeneğiniz yoksa, size bazı yönergeler verecek olan rehberimizi takip edebilirsiniz. karda araba nasıl sürülür.
Görünürlük büyük ölçüde azaldığı için aydınlatma da dikkate alınması gereken başka bir faktördür. Diğer sürücüleri görmeli ve onlar tarafından görülmelisiniz. Sis farlarını da unutmadan tüm farların ve farların iyi ayarlandığını kontrol edin.
Ön cam silecek lastikleri, ihtiyacımız olana kadar durumunu asla dikkate almadığımız bir elementtir. Camdaki sesler ve oluklar düzgün çalışmadıklarının belirtileridir. Arızası sürüş sırasında %20 ila %30 arasında görüş kaybına neden olur. Sonbaharın başında gözden geçirilip değiştirilmesi tavsiye edilir.
Kış aylarında, ön cam yıkama haznesinde antifriz sıvısı kullanın. Lastiklerin çalışma sırasında donmasını ve kırılmasını önleyeceksiniz.
Dikkate alınması gereken son husus, pilin durumunu periyodik olarak kontrol etmektir. Düşük sıcaklıklardan dolayı deşarjı daha kolay olduğundan, kışın arızası yılın herhangi bir zamanına göre daha sık görülür. Bagajda her zaman bir miktar cımbız bulundurmanız ve seyahate çıktığınızda şarj seviyesini kontrol etmeniz tavsiye edilir.
Seyahate çıkmadan önce tüm bu ipuçlarını aklınızda bulundurun. Fren ve süspansiyon sistemini de kontrol etmek önemlidir. Tüm bu ipuçlarını takip ettiğinizde gezileriniz sırasında kesinlikle sorun yaşamazsınız.