Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Otomobil

Karayolu güvenliği düzenlemeleri 2018: düzenlemelerde yapılan değişiklikler

Yol güvenliği düzenlemeleri 2018: düzenlemelerde yapılan değişiklikler.

DGT, geçen yıl olduğu gibi Genel Trafik Yönetmeliğini bir kez daha güncelleyerek trafik kazalarını mümkün olduğunca önlemek için yol güvenliği önlemleri aldı.

Öncekilere göre biraz daha katı olsa da karayolu güvenliği uzmanları bu değişikliklerin trafikte geçerli olduğunu düşünüyor. Yol güvenliği düzenlemeleri 2018Hedefe yaklaşmak için temel unsurlar olacaklar sıfır kaza ve sıfır trafik mağduru.

Yenilenen ITV, lisansta ve sınavlarda yapılan değişiklikler, ITV tarafından uygulanan en önemli değişikliklerden bazılarıdır. DGT 2018 yılı başında. 2017 yılında trafik kazalarında 1.200 ölümle karşı karşıya kaldığımız için, bu değişikliklerin temel amacı yollardaki kazaları azaltmaktır.

Bu bağlamda, yeni karayolu güvenliği stratejisi, İspanyol toplumunda karayolu güvenliği girişimlerini teşvik eden eylem ve araçlar için bir çerçeve olmayı amaçlamaktadır.

Emisyon kontrolü ile daha sıkı MOT.

Bu yıl Araçların teknik muayenesi 2017 yılına göre bazı değişiklikler yaşandı.

Araç testleri sertleşecek Emisyon kontrolü ile ilgili hususlar Daha temiz bir çevreye ulaşmak ve Euro 5 ve Euro 6 düzenlemelerinin karşılanıp karşılanmadığını bilmek amacıyla.

Ayrıca bu uygulamalar, duman opaklığı ölçümleri ve gaz devridaim valfinin elektronik olarak geçersiz kılınması ile, Bu nedenle istasyonların araçların araç bilgisayarına bağlanabilmesi için arıza teşhis okuma aracına (OBD) sahip olması gerekecek.

Elektronik güvenlik sistemleri de kapsamlı bir şekilde incelenecektir.

Bu denetimin geçilememesi halinde kullanıcılar, ikinci bir denetimi farklı bir istasyonda ve tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirebilecek.

Tarihi araçların yaşını artırır.

Karayolu güvenliğindeki değişiklikler halihazırda bilinenleri de etkiliyor Tarihi Araç Düzenlemeleri.

Daha önce bir aracın tarihi sayılması için gereken minimum yaş 25 olmasına rağmen, Şimdi 30 yıl olacak.

Ayrıca bu modelin artık üretilmemesi veya hiçbir değişiklik yapılmadan orijinal halinde olması gibi bir dizi gereksinimin de karşılanması gerekecektir.

Avrupa mevzuatına göre bu sınıftaki araçlar için teknik muayeneler 30-40 yaş arası araçlar için 2 yıl, 40-45 yaş arası araçlar için 3 yıl, 45 yaş üstü araçlar için ise 4 yıl olmaktadır.

Alkol ve uyuşturucu tüketmek daha ağır cezalara yol açacaktır.

Bu düzenlemede yapılan yeni değişikliklerden bir diğeri de DGT’nin dikkatsiz araç kullanma ve alkol ve uyuşturucu tüketimine ilişkin tedbirleri sertleştirmesidir.

Bu şekilde, bu testlerden herhangi birinde pozitif çıkan tüm kişiler Lisanslarındaki tüm puanları kaybedebilirler.

Buna ek olarak, daha önceki vakaların meydana gelmesi ve tekrarlanan bir suç işlemeniz durumunda, şu kuralın da eklenmesi beklenmektedir: kartın kesin olarak geri çekilmesi.

Küçük uçaklar tarafından yönlendirilen hava kontrolü.

Bu yıl gelişi Manyetik rezonansünlülerin yerine uçak Pegasus helikopterleri.

Bu değişikliğin nedeni, MRI’ların hız ve manevra kabiliyeti açısından daha iyi teknik özelliklere sahip olması ve bu nedenle daha kapsamlı karayolu güvenliği gözetimi gerçekleştirmesi, yaptırıma tabi davranışların ve hız kontrollerinin görüntülerini yakalamasıdır.

Biraz sonra drone’ların uzun vadede MR uçaklarıyla aynı amaçla kullanılması planlanıyor.

Ehliyetteki değişiklikler.

Yeni karayolu güvenliği yasası, onların dedikleri şeyi uygulayacak “21. yüzyıl hareketliliği”.

Bu durumda DGT, ehliyet metodolojisini aşağıdakileri içerecek şekilde değiştirmek istiyor: GPS sürüş testleri ve hatta gece sürüş dersleri.

Bu şekilde sürüşün yeni teknolojilere uyarlanması ve böylece yeni sürücüler için daha fazla eğitim sağlanması amaçlanıyor.

Öte yandan gelecekte sanal puan kartının hayata geçirilme olasılığı da araştırılıyor.

Zorunlu koruyucu ceketi olan motosikletçiler.

Hiç şüphesiz en yüksek karayolu ölüm oranı iki tekerlekli araçlardadır.

Bu nedenle DGT, bu çok savunmasız grubu korumak için güvenlik önlemlerinde sürekli olarak yeni alternatifler arıyor.

Nasıl ki kask kullanımı yıllardır zorunluysa, DGT de kask kullanımını hayata geçirmek istiyor. Diğer koruyucu giysiler de zorunludur.

Yol Güvenliği Konseyi, DGT ile birlikte bu giysilerden birinin kullanılmasını önerdi. sürücünün gövdesini koruyan bir ceket.

Ayrıca bu yeni tedbirler kapsamında ayakkabı kullanımına da dikkat edilerek araç kullanırken parmak arası terlik veya sandalet kullanılması yasaklanıyor.

Direksiyon başında güvenlik yeni teknolojilere paralel olarak gelişiyor, ancak yol güvenliği önlemleri de artıyor. Bu nedenle her yıl DGT güncelle Genel Trafik Düzenlemeleri yollarımızın ve sürüşümüzün gerçek durumuna uyum sağlamak amacıyla.

2018 yılındaki yeni düzenlemeler hakkında ne düşünüyorsunuz? 2019’da daha katı değişiklikler olacak mı?

Source link

İlgili Makaleler