Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Otomobil

Piyasadaki en güvenli araba hangisi? Euro NCAP bize çözüm sunuyor

Piyasadaki en güvenli araba hangisi?  Euro NCAP bize çözüm sunuyor

En son güvenlik testinin sonuçları burada. EuroNCAP 2017. Bu organizasyonla ilgili her şeyi, gerçekleştirilen farklı testleri ve bu yıl elde edilen nihai sonuçları açıklıyoruz.

İsterseniz yılın en güvenli otomobillerini öğrenmek için Euro NCAP 2018 sonucunu görebilir veya bu testin nelerden oluştuğunu öğrenmek ve kendi segmentindeki her aracın sunduğu güvenliği kontrol etmek için okumaya devam edebilirsiniz.

Euro NCAP: Nedir bu?

Muhtemelen bunu birçok kez duymuşsunuzdur, ama biliyor musunuz? Euro NCAP nedir? Bu otomotiv programı, birçok Avrupa hükümeti, üreticisi ve motor dünyasıyla ilgili kuruluşlar tarafından desteklenmektedir.

Euro NCAP’in temel amacı, 1997’den beri yollarımızda olan yeni araba modellerinin etkinliğini ve güvenliğini doğrulamaktır. Bu yıl, araç güvenliğini daha da iyileştirmeye çalışarak 20. yılını kutluyor.

Söylemeye gerek yok, Euro NCAP sayesinde üreticiler her yıl araçlarının performansını artırmak ve sıralamada iyi bir konum elde etmek için çabalıyor.

Bu nedenle, aracınızı yenilemeyi düşünüyorsanız ve ailenizin güvenliği konusunda endişeleriniz varsa, Euro NCAP, herhangi bir kaza durumunda mevcut pazardaki hangi araçların en fazla güvenlik özelliğini sunduğunu bilmemize yardımcı olur.

Euro NCAP, büyük sınıflandırmayı basit bir şekilde ve çok az veya hiç mekanik bilgi gerektirmeden anlamamıza yardımcı olmak için, testlerinin tüm sonuçlarını yüzdeler ve yıldız sınıflandırması aracılığıyla sunar.

Bu yıldızlar en yüksek puan olan 5 yıldızdan başlayarak “İyi genel çarpışma koruması performansı. Güçlü çarpışma önleme teknolojisiyle iyi donanımlı” Minimum çarpışma korumasını yansıtan 1 yıldıza kadar.

Ayrıca bir otomobilin güvenliğini ölçmek için testlerini dört büyük bloğa ayırıyor. Çarpışma testleri için kullandıkları AptallarBir kişininkine göre gerçek boyut ve ağırlıktaki rakamlar.

Yetişkin koruması: Aracın darbe emme seviyesinin kontrol edildiği yer bu testtir. Koltuk başlıkları, koltuklar ve hatta ön cam gibi parçalar kontrol edilir.

  1. Tam ve kısmi önden çarpışma: Arabanın ön kısmının %40’ı, ters yönde yaklaşan aracı temsil eden deforme olabilen bir bariyere çarpar ve böylece 50 km/saat hızla giden aynı ağırlıktaki iki araç arasında bir çarpışma meydana gelir.
  2. Yandan darbe: 1,5 m genişliğinde hareketli, deforme olabilen bir bariyer, 50 km/saat hızla sürücü kapısına doğru fırlatılır.
  3. Bir direğe yandan çarpma: Araç, hareketli bir platform üzerine kaldırılır ve sürücü kapısına çarpan 245 mm genişliğindeki bir direğe karşı 28 km/saat hızla fırlatılır.
  4. Kırbaç darbesi: Bu durumda kızak üzerindeki kukla, düşük hızda güçlü bir arkadan çarpışma simülasyonuna maruz kalmaktan sorumludur. Böylece koltuk başlığının direnci ve olası yaralanmaları önlemedeki etkinliği kontrol edilir.
  5. Şehir içi AEB: Şehirdeki darbelerin çoğu aracın arkasından ve çok düşük hızda meydana gelir. Bu nedenle bu test, sürücünün dikkatinin dağılması nedeniyle olası bir çarpışma durumunda otomatik fren sistemlerinin tepkisini kontrol eder.

Çocuk koruma: Çocukların korunması aileler için fazlasıyla önemli bir faktördür. Bu testler sırasında koltukların ve emniyet bağlantılarının dayanıklılığı kontrol edilir.

  1. Çocuk koltuğunun performansı: Güvenlik koltuklarının önden veya yandan çarpışma durumunda çocuklarımıza sunduğu bağlantı ve koruma test edilir.
  2. Araçtaki Hükümler: Piyasada bulabildiğimiz ve bildiğimiz tüm bağlantı elemanlarının satışa çıkmadan önce bu dayanıklılık testinden geçmesi yani meşhur ISOFIX sisteminin dayanıklılığı kontrol edilmelidir.
  3. CRS kurulumunun kontrol edilmesi: En bilinen çocuk koltuğu markaları incelemeye alınır. Toka, uzunluk veya kemerin bulunduğu yükseklik gibi farklı faktörlerin performansına bağlı olarak yüksek düzeyde güvenlik sergilemeleri gerekir.

Yaya koruması: Yayanın olası bir araç çarpması riskinin yanı sıra baş, boyun ve ekstremite yaralanmalarına neden olma riski de değerlendiriliyor.

Tüm bu testler, 40km/saat hızda araca çarpma düzeyini tespit etmek amacıyla kafa, gövde ve ekstremite şeklindeki çarpma tertibatlarına karşı yapılıyor çünkü güvenilir sonuçlar elde etmenin zor olduğunu iddia ediyorlar. tamamen mankenler ve kafanın nereye çarpacağını bilmiyoruz.

Aşağıdaki bölümler tarafından analiz edilirler:

  1. Kafaya darbe.
  2. Üst bacağa etki.
  3. Alt bacağa darbe.
  4. Yayalar için AEB.

Güvenlik Yardımı: Mevcut bir arabada bir şeyin eksik olamayacaksa o da güvenlik donanımıdır. Karışıklık anlarında ve kötü sürüş koşullarında bizi kazalardan koruyan sistemler. Peki çarpışma sırasında gerçekten işe yarayıp yaramadığını nasıl anlarsınız?

Testin bu bölümünde Euro NCAP, sürüş sırasında gerekli olduğunu düşündüğü üç güvenlik unsurunu analiz ediyor.

  1. Elektronik stabilite kontrolü: Araç, aracın stabilite seviyesini değerlendirmek amacıyla, bu kaçınma manevrasını simüle ederek, saatte 80 km hızla iki kez şerit değiştirdiği bir kaçınma manevrasına tabi tutulur.
  2. Emniyet kemeri uyarı tanıkları: Testler sırasında emniyet kemeri kullanımı konusunda bizi uyaran sesli sinyali ve diğer tanıkları kontrol etmek için kemerler takılıp açılmaktadır.
  3. Hız kontrol sistemi: Bu kontroller sürücüyü mevcut hız sınırı, aracın hızının izin verilenin üzerinde olduğu ve elbette aracın izin verilen hız sınırını aşmadığı konusunda bilgilendirmek amacıyla yapılır.
  4. Şehirlerarası AEB: Otonom Acil Durum Frenleme sisteminin tepki kapasitesi test ediliyor.
  5. Şerit Değiştirme Yardımı: Şerit değiştirme ve şeritte kalma destek sistemlerinin tepkisi, bir dizi standart şerit değiştirme testiyle test edilir.

Euro NCAP 2017: Volvo XC60, en güvenli otomobil.

Bu güvenlik testlerinin nasıl çalıştığını öğrendikten sonra derecelendirme sıralamasının neden yapıldığını anlamak çok daha kolaydır. Euro NCAP 2017 kapsamında Volvo, Volkswagen Alfa ve Mitsubishi en güvenli araç markaları olarak belirlendi.

Bu markaları güvenliklerini ölçebileceğimiz dört ana bölümden her birine göre sınıflandırırsak sıralama şu şekilde olacaktır:

  • Yetişkin Korumasında ise yüzde 98 ile Volvo XC60’ın ilk sırada yer aldığını, onu yüzde 97 ile Alfa Romeo Stelvio’nun takip ettiğini görüyoruz.
  • Çocuk Koruma alanında ise yeni Volkswagen T-Roc %87 ile öne çıkıyor.
  • Yaya güvenliği hiç şüphesiz %85 güvenlik oranıyla Volkswagen Arteon’un alanıdır.
  • Ve son olarak en iyi güvenlik sistemlerine sahip Volvo XC60’ı yine %95 ile buluyoruz.

Bu olacak mı Volvo XC60 O 2017’nin en güvenli arabası?

Kesinlikle ve Euro NCAP testlerinden bulduğumuz yüzdeler sonrasında bu önlemler sayesinde en güvenli otomobilin Volvo XC60 olacağını gözlemledik.

2017 yılında üretilen bu spor araç veya SUV, 4 kriterin 3’ünde rakipleri Volkswagen, Alfa ve Mitsubishi’yi geride bırakarak podyumda yer alıyor.

Ancak en güvenli otomobil olmasa da Volkswagen’in araçlarının içinde ve dışında güvenliği artırma çabaları dikkat çekiyor.

2017 yılında analiz edilen 3 modelinin ardından yeni Arteon, yeni Volkswagen T-Roc ve yeni Polo, rakiplerine göre belirgin bir farkla listenin başında yer alıyor.

En çok satan üç segmenti bu şekilde temsil edildiğinden çok daha dikkat çekici hale geldi: SUV’lar T-Roc ile, sedanlar veya büyük sedanlar Arteon ile ve ticari araçlar artık efsanevi Volkswagen Polo’nun yeni yeniden tasarımıyla.

Sınıflandırmanın geri kalanını öğrenmek istiyorsanız Euro NCAP web sitesini kaçırmayın. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Source link

İlgili Makaleler