Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Otomobil

Sorumlu sürüş için yol güvenliği ipuçları

Sorumlu sürüş için yol güvenliği ipuçları

Trafik Genel Müdürlüğü’ne göre gençlerin başlıca ölüm nedeni trafik kazalarıdır. Bu nedenle bunları kaçıramazsınız yol güvenliği ipuçları Sorumlu sürüş için.

Geçen yıl karayolu ölümlerinde 2015 yılına göre artış yaşandı. DGT’nin verilerine göre 2016 yılında şehirlerarası yollarda 1.038 kaza yaşandı.

Dikkat dağınıklığı, uygunsuz hız, trafik önceliklerine uymama veya yorgunluk ve uyku, trafik kazalarının başlıca nedenleridir.

Yalnızca uyuşturucu veya alkol, yasa dışı uyuşturucu tüketimini tespit etmek için toplam 60.942 test gerçekleştiren ve 2016 yılı boyunca 23.822’si pozitif olan Sivil Muhafızlar Trafik Grubu tarafından toplanan yüzde 39’u oluşturuyor.

Tüm bu nedenlerden dolayı, sorumlu sürüş ve trafik kazalarının azaltılması için bir dizi yol güvenliği ipucunun takip edilmesi gerekmektedir.

  1. Aracınızın tüm bileşenlerinin iyi durumda olup olmadığını kontrol edin
  2. Servis ziyaretlerinden tasarruf etmenin ve mekanik arızalardan kaynaklanan kazaları önlemenin yollarından biri, aracımızın bileşenlerinin iyi durumda olmasını ve işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini sağlamaktır.

    Bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, birkaç gün önce size zamanla en çok aşınan bazı bileşenlerin ömrünü uzatmanın anahtarlarını vermiştik.

  3. Seyahatinizi yola çıkmadan önce planlayın
  4. Yolculuğu önceden planlamak, alternatif rotalara ve hava tahminlerine danışmak, sürüşümüzü önemli ölçüde etkileyebilecek öngörülemeyen olaylardan kaçınacaktır.

    Ayrıca GPS kullanıyorsanız, yola çıkmadan önce rotayı ezberlediğinizden ve bunu yapmadığınızdan emin olun. Asla sürerken.

  5. Araç kullanırken dikkatinizi dağıtacak şeylerden kaçının
  6. DIA Kaza Mağdurları Derneği, 10 kazadan 4’ünün araç kullanırken dikkatin dağılmasından kaynaklandığını belirtiyor.

    Radyoyu, GPS’i kurcalamak veya sigara yakmak, kazaya yol açacak ve sürücülerin ve yayaların güvenliğini tehlikeye atacak şekilde dikkatin dağılmasına neden olabilir.

    Cep telefonu güvenli sürüşün ana düşmanlarından biri haline geldi. İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Kazaların yüzde 30’u dikkat dağınıklığından kaynaklanıyor Dikkat dağılmasının ilk nedeni ise cep telefonundan başkası değil.

  7. Alkol veya uyuşturucu içmeyin
  8. Sorumlu sürüş için yol güvenliği ipuçlarımızdan bir diğeri de, sürüşü engelleyebilecek maddeleri yutmamaktır.

    Bu yıl şu ana kadar çok sayıda trafik kazası ve alkol, uyuşturucu veya ilaç tüketimine bağlı kazalar yaşandı. Bu maddelerin tüketimi koordinasyon, görme veya hatalı hız algısı sorunlarına neden olur.

    Durum o kadar endişe verici ki DGT, lisansı kalıcı olarak geri çekmeyi değerlendirdi alkol ve uyuşturucu tüketimine yeniden başlayan insanlara.

  9. İlaçlara özellikle dikkat edin
  10. Bazı ilaçların baş dönmesi veya uyuşukluk gibi sürüşü büyük ölçüde etkileyebilecek uzun bir yan etkileri listesi vardır.

    Herhangi bir tedavi uyguluyorsanız, yan etkileri eczacınıza danışın ve ellerinizi direksiyona geçirmeden önce kullanma talimatını dikkatlice okuyun.

  11. Her zaman trafik kurallarına uyun
  12. Hız sınırlarını aşmayın, güvenlik mesafesine uyun ve elbette, Güvenlik kemerini kullanın.

    Araçtaki tüm yolcular emniyet kemeri takmalı ve reşit olmayanlar çocuk emniyet sistemlerine uygun şekilde bağlanmalıdır.

    12 yaşın altındaki çocukların, boyları 1,35 metreden kısaysa daima arka koltukta oturmaları ve boylarına ve ağırlıklarına göre uyarlanmış bir emniyet sistemi kullanmaları gerektiğini unutmayın. Boyları aynı veya daha fazla ise emniyet kemerini kullanabileceklerdir.

  13. Dikkatli ol
  14. Havaların güzelleşmesiyle birlikte yaya ve bisikletlilerin sayısı da oldukça artıyor. Bu nedenle yerleşim bölgelerinde, gezinti yerlerinde ve çok sayıda yayanın bulunabileceği diğer yerlerde düşük hızda araç kullanılması tavsiye edilir.

    Sollama durumunda aracınız ile bisiklet arasında gerekli olan minimum mesafeyi dikkate alın: 1,5 metre.

  15. Sorumlu sürüş için bu yol güvenliği ipuçlarını izleyin!
  16. Yolları araçlar, sporcular ve yayalar için güvenli bir yer haline getirerek trafik kazası oranlarının azaltılmasına yardımcı olacaksınız.

Source link

İlgili Makaleler