ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız?

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız | “Soruları olan, sorularına cevap arayan, bulduğu cevaplarla yetinmeyen birisiyim” diye başlıyor kendini anlatmaya Zeynep Dündar. Ve şöyle devam ediyor: “

Gençlik yıllarımın başında varoluşun gizemini anlamak için sorduğum sorular, ben kimim ve bu dünyada ne işim var, yaşam amacım nedir soru başlıkları altında toplandı. Yıllarca bu sorularıma tatminkâr cevaplar bulamadım. Sonra bir gün sürpriz şekilde bir bebeğim olacağını öğrendim. Oysa o günlerde ben rahim ağzı kanseri tanısı almış, umutsuz bir haldeydim. Asla anne olamayacağımı sandığım günlerde aldığım bu haber, sorularımı da bir anlamda cevaplamış oldu. Ben bir anneydim, yaşam amacım başka bir amacı aydınlatmaktı. Oğlumu ilk gördüğüm an itibarıyla zihnimde yepyeni, başka bir soru belirdi. Bu savunmasız bebeğin yaşamına rehberlik edecekken onu nasıl koruyacaktım? Diğer çocuklar nasıl korunuyordu?

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız | Böylece yaşam amacım tüm çıplaklığı ile ortaya çıkmış oldu. Ben kendimi çocukları koruma, onların hayatına ışık olabilmeye adadım. Bu amaca o kadar adandım ki, hayattaki tüm seçimlerim sonunda beni çocukların hayatını zorlaştıran davranışlarının, duygularının, fiziksel rahatsızlıkların çoğunda çözüm sağlayabileceğim bir yönteme ulaştırdı. Ben, şu an 42 yaşında, 17 yaşında bir delikanlının annesi, ReLife sisteminin kurucusuyum.”ABD ve Türkiye’de yaşamın sürdüren Zeynep Dündar’ın çalışmalarının temelini dayandırdığı eğitimleri şöyle sıralayabiliriz: İstanbul Ticaret Odası Aile Danışmanlığı Yüksek Lisansı, Unicorn Tramsformational Studies Regresyon Terapistliği Eğitimi, School Of County Çocuklarla Recall Healing, Bilgelik Enstitüsü Bilişsel Davranışçı Terapi, Animist Psychology… Halen Ancestrat Medicine, Transpersonal Psychology alanlarında araştırma çalışmalarını sürdürüyor.

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız?

ReLife sistemi nedir, okurlarımıza anlatır mısınız?

ReLife sistemi, anneleri iyi ve yeterli bir anne oldukları konusunda destekleyen, çocukların gelişimini ve dönüşümünü sağlayan bir sistem. çocukta olan herhangi bir rahatsızlığın ardında atasal yüklerin, RNA yani DNA içindeki hafıza molekülü ile taşınan travmatik hatıraların olabileceğini, ayrı zamanda hamilelik, doğum, doğum sonrası yaşantının da çocuğun şu an yaşadığı rahatsızlığın ardındaki duygusal sebepler olabileceğini düşünen, bu sebepleri bulup, çocuğa intikal ettirmek sureti ile rahatsızlığı çözen bir sistem.

Çalışmalarımızda anne ve çocuk ile ayrı ayrı görüşürüz. Annelerin bakış açılarını, davranışlarını, düşüncelerini değiştirmemiz, çocukların dönüşümü için bizim en büyük yardımcımız.

ReLife’tan hayatımızın hangi alanlarında nasıl yararlanabiliriz?

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız | Öncelikle çocuğun yaşam kalitesini düşüren rahatsızlıklar ve elbette annenin yaşamını zorlaştıran duygusal ya da fiziksel zorluklarla ilgili konularda ReLife’tan yararlanılabilir. Bunu küçük bir örnekle açıklarsak; diyelim ki anne, 17 yaşında üniversite sınavına hazırlanan çocuğunun sınav kaygısı, sınavda karnının ağrıması gibi bir konuda bizden destek almak istiyor. Biz burada hem çocukla hem de sınav başarısı, sonucu hakkındaki kaygılarıyla ilgili anne ile çalışırız. Annenin sakinleşmesi, çocuğuna güvenmesi, çocuğunun özgüveninin güçlenmesi, sınavda gerçek potansiyelini ortaya çıkarabilmesi için işimiz kolaylaştırır.

“Hayatını yeniden yapılandır” diyorsunuz, her şeye yeniden başlamak, yaşamak istediğimiz hayatı inşa etmek O kadar kolay mı? İşe nereden başlamalıyız?

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız | Evet o kadar kolay. İşe, öncelikle istemekle başlamak kararlı olmak gerekiyor. Bazı danışanlarımız, “Asında bu sisteme inanmıyorum ama her şeyi denedim, bunu da denemek istedim” diyerek görüşmeyi başlatıyorlar. Onlar inanmasa da yine de başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Çalışmalarımızda danışanlarımızdan istediğimiz iki şey oluyor. Biri, görüşmelerimizde kendilerine karşı olabildiğince dürüst olmaları, diğeri gönderdiğimiz müzikleri düzenli olarak dinlemeleri.

Fayda sağlayabilmek için danışanlardan ne gibi bilgiler alıyor ve bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Rahatsızlığın ardındaki duygusal sebepleri tespit edebileceğimiz kilit sorular var. Bunlar çoğunlukla hamilelik öncesi yaşam anıları, hamileliğin oluşumunda ebeveynlerin içinde bulundukları duygusal durumlar, hamilelikte yaşanan önemli olaylar, doğum şekli ve sonraki yıllarda çocuğun içinde bulunduğu atmosferi anlayabileceğimiz şekilde önceden yapılandırılmış sorular oluyor.

Çocuklarla yaptığınız çalışmalardan özellikle bahsedermisiniz? Çocukluk döneminde yaşanılan rahatsızlıklarda hangileri ReLife sistemi ile tedavi edilebiliyor? Tedavini. aşamaları hakkında kısaca bilgi verir misiniz?

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız | Dikkat dağınıklığından hiperaktiviteye, alt ıslatmadan astıma, alerjilerden kabızlık, ishal gibi bağırsak sorunlarına, tırnak yeme, konuşma bozukluğu, ders çalışmada isteksizlik, yaşından küçük davranma, gelişim bozuklukları, agresiflik, inat gibi çeşitli alanlarda çalışıyoruz. Danışanlarımız ilk görüşmede klinik psikoloğumuz ile görüşerek kendinde ya da çocuğunda var olan rahatsızlıktan bahsederler. Görüşmenin kısa bölümüne çocuk davet edilerek, bir resim yapması ve yaptığı resmi yorumlaması istenir. Görüşmenin ardından bir gözlem formu hazırlanır. Birkaç gün içinde ben bu formu incelerim ve anne ile görüşürüm. Bahsi geçen sorunun hangi yaşamsal anılardan yada şu an İçinde bulundukları ortamdan etkilenerek oluştuğunu anne ile birlikte keşfederiz.

Görüşme Sonrası, anneye ve çocuğuna birkaç özel ses kaydı hazırlar, SMS ile gönderirim. Bu ses kayıtlarının 21 gün dinlenmesi sonucunda âile ile değerlendirme yaparız.

Yetişkinlerin size en sık başvuru nedenleri arasında neler var? İnsanlar en çok yaşamlarında nelerden şikâyetçi ve değiştirmek istiyor?

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız | Elbette anneler de bir zamanlar çocuktu. Çocukluk çağından getirdikleri değersizlik, yetersizlik, utanç gibi duyguların bugün yaşamlarında aşırı yeme, öfke, sigara bağımlılığı, tırnak yeme, geçmişe takılı kalma, halsiz hissetme, bir işe başlamakta zorlanma, aile içi iletişim sorunları gibi çeşitli konularda sorun yaşamalarına sebep olabiliyor. Bu konularda annelerle çalışabiliyoruz.

İstenilen sonucu alabilmek için danışanlara neler düşüyor? Ne kadarlık bir sürede danışanlar istedikleri sonucu alabiiyor? Ve sonrasında kontrol ya da takip mekanizması nasıl işliyor?

İnsan vücudunda hücre yenilenmesi 21 günde gerçekleşiyor. Bu sebeple aileye gönderdiğimiz ses kaydının düzenli olarak 21 gün ve gece boyunca dinlenmesini bekliyoruz. Sonrasında yaptığımız kontrolde olumlu sonuç almamız halinde kalıcı sonuca ulaşabilmek için 21 gün daha dinlemesini tavsiye ediyoruz. Eğer istediğimiz olumlu değişimi göremediysek kaydı değiştirerek yine 21 günlük dinleme sürecine giriyoruz.

Bugüne kadar sizi çok etkileyen, hiç unutamadığınız bir vaka var mıydı

Evet, aslında aklımda, yüreğimde kalan pek çok vaka var. En son gördüğüm vakalardan birini anlatabilirim:

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız | Annesi 5,5 aylık hamileyken görüşmeye başladığımız down sendromlu bir bebeğimiz vardı. Bu bebek ses kayıtlarını dinlemeye başladıktan bir süre sonra annesinin karnında ilk defa hareketlendi. Ardından 7 aylıkken erken doğum oldu ve doğduğunda ağlıyordu. Bu, down sendromlu bebekler için nadir görülen bir durumdur. Bebeğimize doğumdan sonra yapılan kontrollerde, sol kulağının hiç duymadığına dair rapor verildi. Aileye bebeğe yapay kulak yapılacağı, bir sonraki görüşmede bu kulak için çalışmalara başlanabileceği söylendi. Biz aile ile görüştüğümüzde, göndereceğimiz ses kaydının sol kulaktan her gece dinletilmesini istedik. Aile aralıksız 40 gece dinletme yaptı ve doktora tekrar gittiklerinde sol kulağın yüzde 100 duymaya başladığı ortaya çıktı. Bu, hepimiz için muazzam bir haberdi.

Neden insanlar psikoterapi yerine ReLife’ı tercih etsinler?

Aslında bizim sistemimiz, ne psikoterapinin ne de tıbbi hiçbir tedavinin muadili. Biz sadece rahatsızıkların ardındaki duygusal sebepleri bulup, onu çözmeye dayalı olarak çalışan, çözüm odaklı ve kısa süreli bir yöntem. Dolayısıyla bize şimdiye kadar deneyip sonuç alamadıkları durumlarda bu bakış açısı ile ulaşabilirler.

Sizin hem ABD hem Türkiye’den danışanlarınız var. Sorunlar da çok farklı mı her iki ülkeyi kıyasladığınızda?

ReLife Sistemi İle Yeniden Başlamaya Hazır mısınız | Evet farklı sorunlar var. Ben her iki ülkede de yaşadığım için saat avantajını kullanarak çok fazla danışan ile görüşebiliyorum. Hatta sadece bu iki ülkeden değil, dünyanın pek çok ülkesindeki Türk âile ile iletişim halinde olduğumuzu söyleyebilirim. Hangi ülkeden olursa olsun sadece Türk annelerle görüşüyorum; zira bahsettiğim duygusal sebepleri ortaya çıkarabilmemiz için danışanla ortak kültürel değerlere sahip olmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Son olarak pandemi döneminde ReLife’tan nasıl yararlanabiliriz? Bu dönem kısa ve uzun vadede bizi nasıl etkileyecek sizce? Ve neler önerirsiniz?

Bu dönem, tüm insanlığın olduğu gibi Türklerin arasındaki mesafeleri de kaldırdı. Artık birbirimize her an dijital mecralarla ulaşabiliyoruz. Pandemi, sınırlarımızı yıktı, Bildiğimiz dünyayı değiştirdi. Ben de diyorum ki ReLife aracılığı ile hayatınıza yeniden başlayın. “Hayatım altüst oldu” diye üzülmeyin, ne biliyorsunuz altının Üstünden daha iyi olmadığını. Her an, her şey mümkündür.

“Pandemi sinirlarimizi yıktı, bildiğimiz dünyayı değiştirdi. Ben de diyorum ki, hayatınıza yeniden başlayın! “hayatim altüst oldu” diye üzülmeyin, ne biliyorsunuz altının üstünden daha iyi olmadığını? Her an her şey mümkündür.”

Kaynak
Relife sistemi nedir?

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir