Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Yaşam

2024’te en çok satan 17 karton kapaklı kitap

eğer öyleysen Hak ettiğiniz bir tatil için bavulunuzu hazırlarken ve aklınızda seyahat etmek için iyi bir kitabı kaçırmak istemiyorsanız, cep formatı mükemmel bir seçenektir. Bunlar kitaplar, kompakt ve hafifUçakta çantanızda taşımak, çantanızda kontrol etmek için birkaçını seçmek, plajda portbebe ve hatta bir kaçamak için sırt çantanızda taşımak idealdir. Onlar mükemmel arkadaşlardır Fazla yer kaplamazlar ve her şeyden önce ağırlık yapmazlar.

Bu seçkide şemsiye altında sizi gergin tutacak gerilimlerden, kendinizi okumaya bırakırken iç çektirecek hareketli aşk hikayelerine kadar her şeyi bulacaksınız. Ayrıca, uzun yaz öğleden sonraları boyunca sizi düşündürecek, zamansız klasikler ve yansımalar için de alan var. İster beklenmedik gelişmelerle dolu bir olay örgüsü, ister sizi düşündüren bir hikayenin sükunetini arıyor olun, bunlar cep formatında kitaplar Her türlü destinasyon için ideal tamamlayıcılardır.

O halde siz güneşin tadını çıkarırken ve dinlenirken, tatilinizi daha da özel kılacak bu okumalara kendinizi kaptırın. İster kumsalda, ister havuz başında, ister rahat bir terasta, elinizde güzel bir kitapla olun, yaz farklı yaşanır.

1.’Kazan Operasyonu, Vicente Vallés (Editör Espasa). ‘Sıfır virgül’ ile okuyacağınız, tatilinizde keyifle okuyacağınız bir kitap. 2022 Roman Ödülü’nü kazandı. gerilim Rusya’nın 20. yüzyılda Batı siyasetini etkileme çabalarını anlatan bir dedektif hikayesi. Konu, Washington’daki bir Rus casusuna ve onun etrafında örülmüş karmaşık casusluk ve sabotaj ağlarına odaklanıyor. Beklenmedik dönüşlerle dolu çevik bir anlatımla Vallés, bizi son sayfaya kadar okuyucuyu merakta bırakan entrika ve komplolarla dolu bir dünyaya sürüklüyor.

hiçbir şey doğru değil

2. ‘Hiçbir şey doğru değil’, Yazan: Veronica Raimo (Libros del Asteroid Editörü). Bu romanda Veronica, Roma’nın bir mahallesinde eksantrik ailesiyle birlikte büyüyor: endişeli bir anne, takıntılı bir baba ve neredeyse mükemmel bir ağabey. Raimo, Strega Giovani Ödülü’nü kazanan ve Uluslararası Booker Ödülü finalisti olan bu yapımda büyümenin ve aileyle baş etmenin zorluklarını anlatan zekice bir komedi sunuyor.

3. ‘Twisted Games (Twisted Series 2)’, Ana Huang (Editör CrossBooks). Bu genç yetişkinlere yönelik romantik roman, Bridget ve Rhys’in hikayesini konu alıyor. Bridget, kaderinde kraliçe olacak bir prenses, Rhys ise onun iki kuralı olan korumasıdır: Müşterilerini ne pahasına olursa olsun korumak ve duygusal olarak bağlanmamak. Asla. Ancak hayatın onun için başka planları vardır. Kraliyet beklentileri ve krallığın katı kurallarıyla yüzleştikçe ilişkileri gerilim ve tutkuyla dolu yasak bir aşka dönüşür. Gençlerde durmadan okumaya devam etme isteği uyandıracak güzel bir kitap.

4. ‘Yalnız’, Yazan: Silvia Congost (Editör Zenith). Bu, kendinizi daha iyi hissetmenize de yardımcı olabilecek, en çok okunan cep kitaplarından bir diğeridir. Bu kişisel gelişim kılavuzunda Silvia Congost, ilişkilerinde birçok insanı etkileyen bir sorun olan duygusal bağımlılığa değiniyor. Congost, bir psikolog olarak kendi deneyimi ve bilgisi aracılığıyla, bu durumun üstesinden gelmemiz ve kendinize karşı iyi olmayı öğrenmemiz için bize pratik araçlar ve tavsiyeler veriyor. Kitap, okuyucuyu yaşamının ve duygularının kontrolünü ele almaya davet eden alıştırmalar ve düşüncelerle doludur.

5. ‘Maxwell Savaşçıları, 1. Dilek Kabul Edildi’, Megan Maxwell (Editör Kitabı). Destansı bir aşk hikayesine hazır mısın? Orta Çağ İskoçya’sında geçen bu romantik roman, babasının ölümünden sonra toprak sahibi Kieran O’Hara ile evlenmek zorunda kalan güçlü ve kararlı bir kadın olan Megan Phillips’in hikayesini konu alıyor. Koşullara rağmen Megan ve Kieran arasında derin ve tutkulu bir aşk gelişir. Bu yazarın tüm öyküleri gibi, karakterler de canlanıyor… ve etkileşime giriyor gibi görünüyor!

Sessizliğin çatlağı© Sessizliğin çatlağı

6. ‘Sessizliğin çatlağı’, Javier Castillo (Suma Editörü). Daniel Miller’ın bisikleti evinin yakınında terk edilmiş görünüyor. Küçükten eser yok. Otuz yıl sonra, 2011’de, Manhattan Press araştırmacı gazetecisi Miren Triggs, onu dudakları mühürlü bir cesedin korkunç keşfine götüren bir izini sürüyor. Miren Triggs ve eski gazetecilik öğretmeni Jim Schmoer, Daniel’in babası ve eski FBI müfettişi Ben Miller’a, oğlunun ortadan kaybolmasıyla ilgili son kez parçaları bir araya getirmesine yardım ederken, her iki vakayı birbirine bağlayan şeyleri keşfetmeye çalışacaklar.

7. ‘Arzuların haritası’, Alice Kellen (Editör Planeta). Bu hikayede, kız kardeşini yeni kaybetmiş ve hayatının artık bir anlamı kalmayan genç kadın Grace Peterson, haritada yazılı bıraktığı dilekleri gerçekleştirmek için bir yolculuğa çıkar. Yapması gereken ilk şey, adını hiç duymadığı Will Tucker adında birini bulmaktır. Bu arada Grace kendini ve kendi hayallerinin peşinden gitmenin değerini keşfeder. Umut ve sevgi dolu bu kitapta Kellen, keder, umut ve kurtuluş gibi hayatın temel yönlerini ele alıyor.

Yamyam kadının tarihi

8. ‘Yamyam kadının tarihi’, Maryse Condé (Editör Impedimenta). Aslen Guadeloupe’lu bir ressam olan Rosélie, kocasının öldürülmesinin ardından kendini Cape Town’da yalnız ve kaybolmuş halde bulur. Etrafı şüpheler ve söylentilerle çevriliyken Condé, yalnızlık ve direnişten söz eden bu romanda kimlik, kökten kopma ve dışlanma temalarını araştırıyor ve hayatta hiçbir şeyin kesin ya da kesin olmadığını gösteriyor.

9. ‘Ertesi Perşembe (Perşembe Suç Kulübü 2)’, Richard Osman (Editör Espasa). İhtiyacınız olan şey gülmekse bu yazın geri kalanında okuyacağınız kitap. Bu devam filminde bir grup emekliden oluşan Perşembe Suç Kulübü yeni bir gizemle karşı karşıyadır. Çalınan bir elmas ve bir ceset bir depoda ortaya çıktığında, kulüp üyeleri olayı çözmek için tüm çıkarım becerilerini kullanmalıdır. Osman, başından sonuna kadar sizi kendine hayran bırakacak bir hikayede mizahı, zekayı ve gerilimi birleştiriyor.

10. ‘Canavar’, Carmen Mola (Editör Kitabı). Bu tarihi gerilim filmi 1834’te kolera salgını sırasında Madrid’de geçiyor. Bir dizi acımasız cinayet, sakinlerini sarstığında şehir kaosa ve teröre sürüklenir. Bir gazeteci, bir yetim kız ve bir polis memuru, acımasız bir katil olan ‘Canavar’ın ardındaki gerçeği keşfetmek için bir araya gelir. Antonio Mercero, Agustín Martínez ve Jorge Díaz bunu yine yaptılar ve Carmen Mola takma adıyla sizi gerilim altında tutacak bir kitap yazdılar. Uçmaktan korkuyorsanız tavsiye ederim çünkü kitaptan başka hiçbir şeye konsantre olmayacaksınız.

11. ‘1984’, George Orwell (Editör DeBolsillo). Distopik edebiyatın bu başyapıtı bugün de ‘olmazsa olmaz’ olmaya devam ediyor. Orwell bize totalitarizmin zafer kazandığı ve Büyük Birader’in vatandaşların her hareketini izlediği kasvetli bir gelecek sunuyor. Başkahraman Winston Smith, baskıcı bir toplumda bireyselliğini ve özgürlüğünü korumak için mücadele ediyor. Henüz okumadıysanız okumalısınız çünkü güç, kontrol ve direniş üzerine çok ilginç bir yansıma.

12. ‘Duman Şehirleri (Ateş Üçlemesi 1)’, Joana Marcús (Editör CrossBooks). Gençlere ve genç yetişkinlere yönelik bir kitap olmasına rağmen onu seveceksiniz. Çünkü? Çünkü yazın tadını çıkarabileceğiniz her şey var: Sizi içine çeken bir olay örgüsü ve kendinizi özdeşleştirebileceğiniz bir kahraman. Kıyamet sonrası bir dünyada Lena ve arkadaşları, yangınların harap ettiği bir şehirde hayatta kalmak için savaşır.

13. ‘Aşk Hakkında Bildiğim Her Şey’, Dolly Alderton (Editör Planeta). Bu kitapta Dolly Alderton, aşk ve ilişkilerle ilgili deneyimlerini anlatan anılarını ve makalelerini birleştiriyor. Alderton, mizah ve dürüstlükle hatalarını ve öğrendiklerini yansıtıyor ve modern çağdaki aşka taze ve özgün bir bakış açısı sunuyor. Gençler için çok iyi bir okuma (ve o kadar da genç değil), çünkü bu çağda aşkın karmaşıklığını mükemmel bir şekilde anlatıyor.

14. Dolores Redondo (Destino Editörü) tarafından ‘Selini Beklerken’. 1968 ile 1969 yılları arasında İncil John lakaplı bir katil, Glasgow’da kimliği belirlenmeden üç kadını öldürdü. 1980’lerin başında İskoç araştırmacı Noah Scott Sherrington onun yerini bulmayı başarır, ancak kalp yetmezliği onu tutuklamasına engel olur. Hassas sağlığına ve emekli olma ‘davetine’ rağmen Noah, ortağı Gibson ile birlikte onu 1983 yılında, şehri büyük bir sel felaketinden hemen önce Bilbao’ya götüren bir önsezinin peşine düşer. Muhtemelen yazarın 80’lerdeki Bilbao’yu mükemmel bir şekilde anlatan en iyi kitaplarından biridir.

15. ‘Şehrin Meleği’, Eva García Sáenz de Urturi (Editör Kitabı). Küçük bir Venedik adasındaki bir saray, Antikacı Kitapçılar Birliği’nin toplantısı sırasında yanıyor. Kraken’in bildiği konukların cesetleri enkaz altında bulunmuyor ve annesi Ithaca’nın onlarca yıl önce yaşanan benzer bir yangına karışmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Bu sırada Vitoria’da Müfettiş Estíbaliz, Kraken’in babasını öldüren soygunla ilgili bir vakayı araştırır. Bu kitabın yazarı bizi efsanelerin ve şehrin meleği figürünün sanat aşkıyla kimlik arayışının iç içe geçtiği bir Venedik’te yürüyüşe çıkarıyor.

16. ‘Gün batımlarını saymak’, La Vecina Rubia (Suma Editörü). Mizah, romantizm ve günlük hayata dair yansımaları birleştiren çağdaş bir roman. Genç bir yazar olan kahraman, hayalleri ile gerçeklik arasında denge ararken kişisel ve profesyonel ilişkilerin karmaşıklıklarında geziniyor. Sarışın Komşu birçok okuyucunun özdeşleşeceği taze ve eğlenceli bir hikaye sunuyor.

17. ‘Louisiana’dan Uzak’, Luz Gabás (Editör Planeta). Louisiana’daki Fransız kolonizasyonunu araştıran, çatışma ve zorluklarla dolu bir ortamda yerleşimcilerin ve yerlilerin hayatlarını anlatan tarihi bir roman. İyi geliştirilmiş karakterler ve tarihi detaylar açısından zengin bir olay örgüsüyle Gabás, bizi zıtlıklarla dolu büyüleyici bir zamana taşıyor.

18. ‘Ateş Yolu’, María Oruña (Destino Editörü). VE gerilim Küçük bir Galiçya kasabasında geçen dizide, bir dizi gizemli yangın, kahramanın eski sırları ve rekabetleri araştırmasına yol açar. Oruña, gerilimi zengin bir ortam ve karmaşık karakterlerle birleştirerek okuyucuyu sonuna kadar gerilim altında tutan bir roman yaratıyor.

19. Sessiz Hasta’, Alex Michaelides (Editör Alfaguara). öyle mi gerilim Beş yıl önce yayımlandığından bu yana en çok satan kitaplardan biri olan ve gerçek bir yayıncılık fenomeni haline gelen (hala da öyle) ve artık cep formatında da bulabileceğiniz kitap. Kocasını öldürdükten sonra konuşmayı reddeden Alicia Berenson adlı kadının hikayesini anlatıyor. Gerçeği keşfetmeye takıntılı bir psikoterapist olan Theo Faber, bildiğini sandığı her şeyi sorgulamasına yol açacak tehlikeli bir soruşturmaya girişir. Michaelides gerilim ve sürprizlerle dolu, sizi kayıtsız bırakmayacak bir olay örgüsü kuruyor.

20. ‘Blackwatter’, Michael McDowell (Blackie Books Publishing). Gerilim ve özellikle gotik hayranları için başka bir yayıncılık fenomeniyle bitiriyoruz. Hikaye, Alabama’nın güneyindeki küçük bir kasaba olan Perdido’yu sular altında bırakan Karasu Nehri’nin buzlu, karanlık sularında geçiyor. Zengin toprak sahiplerinden oluşan güçlü Caskey klanı, bu selin yıkıcı sonuçlarıyla karşı karşıyadır. Tartışmasız anne Mary-Love ve onun sadık oğlu Oscar’ın sıkı liderliği altındaki aile, istikrarını yeniden kazanmak ve büyük servetini korumak için savaşır. Ancak, az konuşan ama büyüleyici bir güzelliğe sahip gizemli bir genç kadın olan Elinor Dammert’ın beklenmedik gelişi, ne pahasına olursa olsun Caskey’lere yaklaşmaya kararlı göründüğü için planlarını istikrarsızlaştırır. Tamamen bağımlılık yapıcı!

Source link

İlgili Makaleler