Hayat Ansikloepdisi tekrar yapılandırılıyor.

Yaşam

Yaz aylarında ağız sağlığınızı neden ihmal etmemelisiniz?

Yaz aylarında evimize her zaman borç vermiyoruz. ağız sağlığı gerektirdiği bakım. Sebeplerden biri şu ki Evlerimizin dışında daha fazla vakit geçirerek onların hijyenini ihmal ediyoruz. “Yaz aylarında evin dışında daha fazla saat harcıyoruz ve bu da çoğu zaman şu anlama geliyor: günde diş fırçalama sayımızı azaltalım. Özellikle tatil döneminde, sabahları dışarı çıkıp yatma vaktine kadar dönmediğiniz günler oluyor” diyor diş hekimi bize. Almudena HerráizAyrıca yeme alışkanlıklarımızı değiştirdiğimizi, daha fazla şekerli yiyecek tükettiğimizi ve gün içinde daha fazla öğün tükettiğimizi de sözlerine ekleyen Prof.

“Çocuklarda ve ergenlerde en çok fark ettiğimiz nokta, rutinlerdeki değişiklik, geç kalkmak, geç yatmak ve yorgun olmak, onları daha da sakinleştiriyor. bir gün boyunca dişlerinizi fırçalamayı bırakın”diye açıklıyor bize.

Ayrıca okuyun: Yaz aylarında ağız sağlığınıza dikkat etmeniz için ipuçları (çok faydalı)

Hijyeni ihmal ediyoruz

Rutinlerin değiştiği bu haftalarda, başta da söylediğimiz gibi hijyen en çok etkilenen alan oluyor. “O tatil sırasında rutinleri kaybetmek Çoğu zaman ağız hijyenimizi ihmal etmemize neden olur. Geç uyanıyoruz ve işe ya da çocukların okuluna hızlı bir şekilde gitmemize gerek kalmıyor, bu yüzden kahvaltı yapmak ve dişlerimizi fırçalamak için koşmuyoruz” diye açıklıyor uzman.

Genellikle günün çoğunu evin dışında geçiririz ve Çok azımız yanımızda diş fırçası taşıyoruz. bu yüzden öğle vakti dişlerimizi fırçalamayı unutuyoruz ve geç saatlere kadar ayakta kalıyoruz, eve geç ve yorgun geliyoruz, bu da bazen dişlerimizi fırçalamadan yatmamız anlamına geliyor ve bunu yapmak için kalkamayacak kadar tembellik yapıyoruz.

Ayrıca okuyun: Sigarayı bırakırsanız ağzınız için 7 olumlu sonuç

Yaz aylarında diş bakımınıza yardımcı olacak ipuçları

Uzman bu aylarda dişlerinizin bakımı için ne gibi önerilerde bulunur? Diş hekimi net: “Bir çantada mini diş macunu bulunan seyahat fırçası ya da sırt çantası ideal olurdu.” Ama tatil dönemi için yeni rutinler yaratmaya çalışmalı ve her sabah dişlerini fırçalamaya çalışmalıyız. Tembel olmayın ve geç gelmesine rağmen uyumadan önce dişlerini fırçalamak.” Ayrıca faydalanmayı ve çiğ sebze veya meyveyi lokmalarla yemeyi tavsiye ediyor. “Açıkçası dişleri temizlemiyor ama plağı azaltmaya yardımcı oluyor” diye açıklıyor.

Tatillerde rutinlerimizi kaybetmek çoğu zaman ağız hijyenimizi ihmal etmemize neden olur.

Doktor Almudena Herraiz
yaz aylarında kayak yapan iki gülümseyen kadın© Adobe Stok

Travma yaralanmaları

Buna şunu da eklemeliyiz Bu aylarda bazı sporların yapılması travmalara neden olabilir. Uzmana bu konudaki soruların artıp artmadığını sorduk ve o da durumun böyle olduğunu doğruladı. “Yılın bu döneminde acil durumların veya dişçiye yapılan ziyaretlerin çoğu travmadır” diyor. Bu nedenle yaz aylarında insanların boş zamanlarını bisiklete binmek, spor yapmak gibi açık hava sporları yaparak değerlendirmeleri oldukça yaygındır. ayakta kürek sörfü, dağlarda geziler yapmak, yelken açmak ve hatta havuzda zıplamak veya oynamakla vakit geçirmek. Bütün bunlar onları diş kırılmalarına veya orofasiyal yaralanmalara neden olan daha sık düşme ve darbeler.

Ayrıca okuyun: Açık kapanış: Bu sadece estetik bir sorun mu yoksa sağlığınızı etkileyebilir mi?

Yaz aylarında ortodontik bakım

Son olarak, ortodonti yaptırmak durumunda bu tatil aylarında dikkate almamız gereken özel tavsiyelerin olup olmadığı sorusu var. Almudena Herráiz bize şunu açıklıyor: Sabit ortodonti kullanıyorsak, destekler, yerleşik tedavi rutinleri takip edilmelidir. “Yemek yedikten sonra mutlaka dişlerinizi fırçalayın, dişleri gevşetebilecek sert şeyler yemekten kaçının. destekler ve darbelerden kaçınmaya çalışın. Acil bir durumla karşı karşıya kaldığımızda ideal olan, düzenli diş hekiminizle temasa geçmek ve onun nasıl davranacağımız veya nereye gideceğimiz konusunda bize rehberlik etmesini sağlamaktır” diye belirtiyor.

Bu arada plaklarla ortodonti takıyorsak zor da olsa ortodontistin belirlediği kullanım saatlerine uymamız gerektiğini anlatıyor, iyi hijyen sağlayın ve onları yemeğe çıkardığımızda daima kutularında tutun onları kaybetmemek için. “Unutulmaması gereken bir diğer nokta da, eğer çok az taktığımızı, yani belirlenen kullanım saatlerine uymadığımızı düşünüyorsak, belirlenen günde plakları değiştirmeyip, 1- Hizalayıcının işini tamamen bitirmesini ve hata biriktirmemesini sağlamak için 2 günlük kullanım” diye açıklıyor.

“Son olarak, mümkünse bu aylarda da devam etmek önemli. bir profesyonelin gözetiminde Hizalayıcılarla tedaviyi izlemek için. Bugün bu, her gün ağzı tarayıp herhangi bir sorunu tespit etmenize olanak tanıyan yapay zeka ve mobil uygulamalar kullanılarak her yerden uzaktan yapılabiliyor” diye bitiriyor.

Source link

İlgili Makaleler