Migren hastaları yaz aylarını nasıl karşılıyor? Gerçek şu ki, her hasta farklıdır ve bazı kişilerde sorunun daha da kötüleştiğini, bazılarında ise bunun tersinin gerçekleştiğini görebiliriz. Hiç şüphe yok ki, yüksek sıcaklıkların damgasını vurduğu bu mevsim, diğer şeylerin yanı sıra rutinlerimizi, uyku düzenimizi ve beslenmemizi etkileyebilecek bir dizi iklimsel, atmosferik ve davranışsal değişiklikleri beraberinde getiriyor. Migren hastalarında ise yaz mevsiminin migren görünümünü etkilemesi mümkündür. Bu asla hoş karşılanmayan baş ağrısının en fazla sayıda bölümü. Veya açıkladığı gibi Dr.Jaime Rodríguez VicoMadrid’deki Fundación Jiménez Díaz Üniversite Hastanesi’nin Baş Ağrısı Biriminden sorumlu olan kişi tam tersi bir nedene sahip.
“Her migren hastası, onları belirli migren baş ağrısı tetikleyicilerine karşı daha duyarlı hale getiren belirli bir gen kombinasyonuna sahiptir. Öyleyse, Yazın durumu kötüleşen hastalar var Ve semptomlarda iyileşme bile hisseden diğerleri”, uzmana dikkat çekiyor.
Ayrıca okuyun: Transkraniyal stimülasyon, migren tedavisine bir alternatif mi?
Migren nedir?
Bu makaledeki başlıklar
Migren hastası olan herkes, bu zayıflatıcı nörolojik durumun günlük yaşamlarını ne kadar kısıtlayabileceğinin farkındadır. İspanyol Nöroloji Derneği’nin (SEN) verilerine göre kadınların %15-20’sini, erkeklerin ise %5 ila 8’ini etkileyen bir sağlık sorunu.
- Bu bir Sık ve sakatlayıcı birincil baş ağrısıağrı atakları genellikle en azından süren tedavi edilmezse dört saatten fazla.
- Acı, doğası gereği pulsatildir, orta veya şiddetli yoğunluktadır ve Genellikle başın bir tarafında bulunur..
- Ancak buna ek olarak, migren atakları genellikle diğerlerinin yanı sıra mide bulantısı, kusma, fotofobi ve/veya sonofobinin varlığını içerebilen sakatlayıcı semptomların ortaya çıkmasını da içerir.
Devamını oku: Evet, migreniniz stres seviyenizle ilişkili olabilir
Migreni tetikleyebilecek faktörler
Migren ataklarının ortaya çıkmasını etkileyen çeşitli faktörler bu yaz aylarında bir araya gelir. Doktorun görüşüne göre, “Yüksek ateş ve rutinlerdeki, uykudaki ve hormonal düzendeki değişiklikler, iş rutinlerindeki değişikliklerle ilişkili” bunun yaklaştığının göstergesidir. Birçok migren hastası için hassas bir dönem. Bu nedenle uzman, artık zamanı geldiğini düşünüyor. gerekli önleyici tedbirleri alın.
Migreni önlemek için ipuçları
Bu nörolojik hastalığın yüksek fiziksel, duygusal ve sosyal etkisi, istikrarlı bir rutin ve tetikleyicileri en aza indirmeye yardımcı olan bir dizi önleyici tedbirle yönetilebilir. Bu can sıkıcı baş ağrısından muzdarip olmadan bir yazın tadını çıkarın, ki bu, başta da söylediğimiz gibi, oldukça sakatlayıcı olabilir.
- Uzmanın görüşüne göre temel olan ilk öneri şudur: Günlük rutinlerde büyük değişikliklerden kaçının. Rodríguez Vico, “Migren beyni değişikliklere zayıf bir şekilde uyum sağlıyor” diye vurguluyor.
- Birinin yapması gerekiyor ayrıca iyi nemlendirilmiş kalın. Yüksek sıcaklığın etkisiyle oluşabilecek dehidrasyon, migreni olmayan kişilerde baş ağrılarının ortaya çıkmasına neden olur, bu nedenle bu hastalığa sahip olan kişilerde baş ağrıları şiddetlenebilir. Bu nedenle, susamasanız bile sıvı alımını artırarak sürekli iyi sıvı alımını korumak önemlidir. Özellikle sıcakların yüksek olduğu dönemlerde taze gıdaları tüketmek de iyi bir seçenektir.
- Uzmanlar genel olarak vücudumuzu yüksek sıcaklıklardan korumak için proaktif olarak alınan tüm eylemleri önermektedir. hafif giysiler, şapkalar veya şapkalar ve güneş gözlüğü takın.
- Güneşe maruz kalmayı azaltın ve alnınızı ve boynunuzu nemlendirin Ayrıca vücut sıcaklığının düşürülmesine de yardımcı olurlar ve sonuç olarak baş ağrılarının önlenmesine yardımcı olurlar8.
Bu tavsiyelere uyarsak migren ataklarının sayısını azaltabiliriz. Ayrıca bu öneriler, ister epizodik (ayda 15 günden az baş ağrısı olan hasta) ister kronik (ayda 15 günden fazla baş ağrısı olan hasta) olsun, tüm migren türlerine uygulanabilir.
Ayrıca okuyun: Hormonlar migren hastası olan kişileri etkiler mi?
Yaz aylarında iyileşen hastalar
Diğer uçta ise bu yaz aylarının aynı zamanda şu anı da ima ettiğini görüyoruz: Rutindeki değişiklik birçok hasta için rahatlama sağlıyor. Yaz aylarında daha fazla rahatlama anımız olur, keyif almanın tadını çıkarırız. hiçbir şey yapmadan tatlı. Kafein tüketimindeki azalmaya ek olarak stresin azalması da tatillerin birçok hastanın iyileşmesine yardımcı olan yönlerinden bazılarıdır. Ne yazık ki bu her durumda olan bir şey değildir, çünkü diğer insanlarda daha az kafein içmek veya ani bir mola ve stresin azalması migren atağının tetikleyicisi olabilir.
Nöroloğa gitmenin önemi
Uzman görüşüne göre yazın gelişi, migreni de etkileyen, her hastayı farklı şekilde etkileyen değişiklikleri beraberinde getiriyor. Etkisine ilişkin mitleri ve yanlış inançları açıklığa kavuşturmak, hastaların nöroloğa yapılan ziyaretlerin azaldığı tatillerde durumlarını doğru şekilde yönetebilmeleri için çok önemlidir. “Halihazırda migren ataklarından muzdarip olan kişilerin bir uzmana, bu durumda Nöroloğa gitmesi önemlidir, böylece bu hastaların yaşam kalitesi üzerindeki etkiyi en aza indirmeye yardımcı olacak ortak eylemler gerçekleştirilebilir”, Dr. Rodríguez Vico tavsiye ederek sözlerini bitiriyor.