Aile

Yolculukta Bebek Yemekleri

Yolculukta Bebek Yemekleri | Yolculuklar yetişkinleri acıktırdığı gibi bebeklerin de acıkmasına neden olur. Özellikle hava değişiminin olmasından dolayı temiz havaya çıkan bebekler daha çok acıkacaktır. Havanın sıcak olması acıkma süresini etkileyen durumlardan biridir. Ancak diş çıkarma ya da sıcak hava şartlarında seyahat etmeyen bebekler yol boyu oldukça acıkabilir. Yolculukta bebek beslenmesi bebeğin alıştığı rutine devam edecek şekilde yerine getirilmelidir. Yol şartlarından dolayı bebeklerin beslenme zamanları geciktirilmemelidir.

Yolculukta Bebek Yemekleri

Yolculuk sırasında bebeklerin beslenmesi genellikle ebeveynlerin aklına takılan konulardan biri olmaktadır. Özellikle yeni yeni katı gıdaya geçmiş olan bebeklerin beslenmesinde parmak gıda kullanımı varsa yolculukta bebek yemekleri hazırlamak zor bir hal alabilir. Özellikle bebeklerin her ortama uyum sağlayamaması ve yemek yemek istememeleri nedeniyle sorunlar daha da büyüyebilir. Sizde böyle bir durumla karşılaşmak istemiyor ve bebeğinize yolculukta bebek yemekleri olarak sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak istiyorsanız işte birkaç tarif ve ipuçları…

Yolculukta Bebek Beslenmesi İçin Püf Noktaları

Bebeğiniz emmiyorsa ve ya mama ile besleniyorsa yolculuklarınızda yanınızda mama termosu taşımak hayatınızı kurtaracaktır. Sadece yolculuklarda değil dışarı çıkmanız gereken her türlü durumda da bebeğinizin mamasını hazırlamak için termosun içerisinde suyunuzu her zaman istediğiniz sıcaklıkta tutabilirsiniz. 24 saat boyunca mamayı muhafaza edebilirsiniz.

Bebeğiniz ek gıdaya geçiş dönemindeyse onu hem eğlendirecek hem de beslenmesini sağlayacak olan alıştırma bardaklarını seçebilirsiniz. Yolculuk sırasında bebeğinize su vermek için illa ki kucağınıza alma gereği duymayacağınız alıştırma bardakları hem mama hem ek besin hem de su ihtiyacını karşılama noktasında size yardımcı olacaktır. Piyasa üzerinde sadece bebeğiniz emmeye başladığında akışı olan bu bardaklar ile yol boyu hiçbir yer batmadan bebeğinizi besleyebilirsiniz.

Meyve ve sebze filesi ile bebeğine emebileceği ürünler verebilirsin. Bu sayede hem bebeğinin karnı doyacak hem de eğlenerek vakit geçirecektir.

Bebek yemekleri etrafa saçılabilecek durumda ise mola verdiğiniz yerlerde bebeğinizin önüne silikon önlükler tutabilirsiniz. Dökülenleri tutabilme haznesine sahip olduğundan dolayı etrafı kirletmeden daha kolay bir şekilde bebeğinizi besleyebilirsiniz.

Çubuk kraker gibi hafif bir abur cuburu evde hazırlayarak bebeğinizin eline verebilirsiniz.

Kavanoz ürünler kullanarak yolculuğunuzu daha rahat bir hale getirebilirsiniz. Yolculuklarda esnek olmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak kavanoz mama vermek istemiyorsanız minik kavanozlarda ara öğünlerde kullanmak amacıyla yoğurt mayalayabilirsiniz.

Bebeğinize taze sebzelerden püreler hazırlayabilir ve bu püreleri yine kavanozlarla buzdolabında beklettikten sonra seyahatlerinizde ılıdıktan sonra kullanabilirsiniz.

Eğer imkan bulabilirseniz gittiğiniz mola mekanlarında bebeğinizi geniş bir alana sofra örtüsü gibi bir örtünün üzerine oturtup eline de bir miktar doğranmış meyve verebilirsiniz. Bu sayede kendi kendine yemek yemiş olacak ve yolculuk bebeğiniz için sıkıcı olmayacaktır.

Mola mekanlarında bebeğiniz ek gıdaya geçmişse omlet, peynir gibi ürünlerle kahvaltısını yaptırabilirsiniz. Yanınızda götüreceğiniz tam buğdaylı ekmek de yol boyunca doyurucu bir besin olacaktır.

Evde yaptığınız çorbaları kışlık konserve hazırlar gibi minik kavanozlara koyabilir ve hiçbir şekilde ısıtmadan ve soğutmadan bebeğinize yedirebilirsiniz. İçerisine hava girmeyen bu çorbalar bakteri üretmediğinden dolayı oldukça sağlıklı bir öğün seçeneği olacaktır.

Bebeğinizin biberonunu yıkamak için bir sünger ve bebek biberonuna özel deterjan ayarlamalısınız.

Yolculuklara Özel Yemek Önerileri

Parmak Gıda Domates- Salatalık- Havuç

Seyahat sırasında ne yemek yedireceğinizi düşünüyor ve yolculukta bebekler için beslenme tavsiyeleri arıyorsanız parmak gıdaları kullanabilirsiniz. Parmak gıda olarak domates, salatalık ve havuç oldukça işe yarayacaktır. Ayrıca 6 aydan sonra diş çıkarma döneminde olan bebekler için havuç ve salatalık diş kaşıyıcı görevi görebilir.

Meyveli- Cevizli Yoğurt

Yanınıza bir gün önceden minik kavanozlarda mayaladığınız bir yoğurdu alabilirsiniz. Tek başına tüketilebilecek bir besin olan yoğurda ek olarak içerisine ezilebilecek meyvelerden ekleyebilir ya da öğütülmüş ceviz, fındık gibi besinlerde ekleyebilirsiniz.

Bisküvi

Atıştırmalık olarak bisküviler hazırlayabilir ve yolda bebeğinize verebilirsiniz. Ayrıca minik pankekler de bebeklerin hoşuna gidecek besinlerden olacaktır.

Başa dön tuşu