Mutfak

Yelpaze Patates Tarifi

Yelpaze Patates Tarifi | Patates birçok mutfakta en çok pişen sebzelerin başında geliyor.

Yelpaze Patates Tarifi

Görünüm olarak daha çok yapraklı bir yelpaze şekli elde etmek için büyükçe bir patatese ihtiyacımız olacak. Patatesi bol suda yıkamamız gerekecek çünkü patatesi kabuğunu soymadan kullanacağız. Patatesi sabitleyebilmek için altını düz bir şekilde kesiyoruz. Yelpaze şekli vermek için tam tabanına kadar inmeyecek ve altı düz olacağı için kaymadan rahatça ince ince kesikler atabileceğiz. Eğer alt tabanı oval olursa piştikten sonra büyüklü küçüklü kesikler olabileceğini unutmamak gerek. Eşit aralıklarla kestiğimiz patates dilimlerinin arasını fırça yardımıyla zeytinyağıyla yağlıyoruz. 3 kaşık zeytinyağı bu işlem için yeterli olacaktır.

Farklı Pişirme Seçenekleri Damak Zevkine Göre Seçme Şansı Veriyor.

Bu sırada 2 kaşık tereyağını bir tavaya koyup bir kaç dal biberiye ve iki diş sarımsak ekleyip yağda kısa bir süre çeviriyoruz. İki farklı yöntem kullanabilirsiniz pişirmek için bu sizin patatesi daha çıtır çıtır ya da yumuşak tercih etmeniz durumunda kullanabileceğiniz iki yöntemdir. Yumuşak olması için karışımın tamamını yine fırça yardımıyla patatese sürüp tuz ve karabiber serpiyoruz. 200 dereceye ayarladığınız fırında 35-40 dakika kadar pişirebilirsiniz bu çok daha yumuşak kıvamlı olacaktır.

Tercihiniz cips tadına daha yakın bir patates ise yağda kavrulan sarımsak soğan karışımın yarısını zeytinyağlı patatese sürüyor ve fırın tepsisine koyup aynı sıcaklıkta 15 dakika kadar pişiriyoruz. Sonrasında da kalan karışımı sürüp üzerine deniz tuzu ve karabiber ekleyip 20 dakika daha pişirerek yelpaze görünümlü bir lezzet elde edeceksiniz. Patates ilk baş tam şeklini almamış gibi görünse de pişmeye başladığında kesik kısımlar küçülerek birbirinden ayrılacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu